Lifestyle

SKYFARM – vertikalni neboderi budućnosti

Ova zapanjujuća Skyfarm-a je dizajnirana za velike gradove širom sveta, a sve sa jednim ciljem – učiniti svet boljim mestom za život…

Aprilli Design studio je okupio svoje najbolje dizajnere kako bi kreirali neverovatan ekološki sistem poznat kao SKYFARM. Ovo nije samo obična eco-friendly zgrada, ovo je nešto puno više od toga. Urban SKYFARM se najbolje može definisati kao “living mašine” koja filtrira vodu i vazduh, obezbeđuje povrće, voće i zelenilo zajednici koja živi u njoj, a takođe je i energetski samoodrživa.

Urban Skyfarm se sastoji od četiri glavne komponente: the root (koren) , trunk (stablo), branch (grane) i leaves (lišće). Root sekcija obezbeđuje prostor za trgovinu, pijacu i druge javne aktivnosti. The Trunk se koristi kao park i prostor za odmor svih stanara ove zajednice. The Trunk se lista u osam zasebnih grana (branches), a svaka od njih pruža prostor za farme, koje su odvojene od drugih grana sa specijalnim sajlama. Ove grane sa farmama su raspoređene tako, da je svaka od njih maksimalno izložena sunčevoj svetlosti preko dana.

Ovaj sistem radi na izgradnji obnovljive solarne energije, kao i na obnovljivoj energiji koja se dobija putem vetra, pa će cela zajednica funkcionisati apsolutno samostalno i to bez bilo kakve štete po okolinu.

Arhitekte iz Aprilli Design Studia smatraju da svet treba da prihvati koncept velikih razmera vertikalnih sistema farmi u urbanim sredinama, jer će upravo ovi sistemi od 144 hiljade kvadratnih metara, povratiti balans u već prenaseljenim i prazagađenim metropolama.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group