Pravda za fetiša - Biolog objašnjava zašto brojne muškarce privlače ženska stopala

Jedan biolog je iskoristio TikTok kako bi otkrio nauku koja se krije iza fut fetiša...

Forest Valkai je upitan od strane jednog korisnika da objasni biološke razloge za nastajanje fut fetiša i ostalih nastranih sklonosti među ljudima. Biolog je objasnio da je za ovaj fetiš zaslužan deo mozga koji se zove somatosenzorni korteks, koji je ujedno zaslužan za osećanje stvari.

Valkai je izjavio: "Možete videti da vaša stopala i prsti stoje odmah pored vaših genitalija, makar ih tako mozak projektuje. Veoma je lako da se ove žice ukrste jer jednostavno stoje jedne pored drugih. Upravo zbog ovoga, fut fetiši su najčešći oblik ovakvih seksualnih interesa na svetu."

Jedna studija iz 2007. godine potvrđuje Valkaijeve tvrdnje vezane za brojne fetiše. Preko 5.000 ispitanika bilo je uključeno u eksperiment koji je dokazao da stopala i predmeti povezani sa njima predstavljaju najčešće targetirane preference.

Iako predrasude vezane za fetiše i nastranosti polako jenjavaju tokom godina, određeni ljubitelji Love Island serije nisu previše impresionirani činjenicom da je Džejk Korniš, glumac star 24 godine, poredio svoju ljubav prema stopalima u prvoj epizodi."

Kventin Tarantino je jedna od poznatijih poznatih ličnosti sa fut fetišom i nedavno je upitan od strane jedne obožavateljke da joj se potpiše na stopala. Uprkos tome što bi ovakav zahtev za nekoga bio potpuno bizaran, slavni režiser je sa zadovoljstvom ispunio želju ovoj dami.

Ona je takođe upitala Tarantina da oceni njena stopala, na šta je on odgovorio da ne želi da ih ocenjuje, ali bi svakako bila na samom vrhu. Režiser u brojnim scenama iz svojih filmova uključuje stopala, a samo neki od ovih naslova su Django Unchained, The Hateful Eight i Once Upon a Time in Hollywood.

Pored toga što su fut fetiši najčešći i najpopularniji oblici neobičnih seksualnih ponašanja, prema društvenim mrežama deluje da su ovakvi fetiši i dalje velika tabu tema.

@dezertflake

💀

♬ Emotional Piano Instrumental In E Minor - Tom Bailey Backing Tracks
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by J A K E Y (@jakecornish7)

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group