Englezi plaču i zahtevaju da se finale ponovi

Nakon što je Engleska izgubila u finalu Eura 2020 od Italije u nedelju uveče, brojni ljudi zahtevaju da se ovaj meč ponovi...

Preskinoć je na Vembiju utakmica ove dve reprezentacije držala sve prisutne na ivici nerava i njihovih stolica. Nakon rano primljenog gola, utakmica je do kraja prvog poluvremena izgledala veoma traljavo, obe ekipe su delovale nepovezano, dok su Italijani dopuštali Englezima da sve vreme pritiskaju, uz bravure Bonućija i Kelinija u odbrani, koji su uspešno učinili Kejna potpuno nevidljivim.

Nakon izmene u kojoj je izašao Imobile, Italija je jednostavno progledala, počela da veze i spaja paseve, uspešno održavajući loptu u svom posedu, promenom stila igre i uvođenjem visokog ofanzivnog veznjaka uspeva da rasturi tvrdu odbranu Engleza, nakon čega je i usledilo izjednačenje. Na kraju nadoknade vremena, oba tima su imala po jedan gol, odlazeći dalje u penal seriju. Međutim, kada je penal završnica uz veliku neizvesnost privedena kraju, Italija je odnela pobedu rezultatom od 3-2.

Poslednja titula evropskog prvaka produžila je Italiji niz od neverovantnih 34 utakmice u kojima su nepobeđeni, ali engleski navijači nisu impresionirani previše njihovom pobedom. Tokom najburnijeg dela utakmice, italijanski igrači su dobili pet žutih kartona, dok su engleski fudbaleri imali svega jedan, istovremeno je odnos u faulovima svakako bio na strani Italijana, koji su imali 21, odnosno osam više od Engleske.

Međutim, najkontraverzniji momenat utakmice, prema engleskim navijačima, jeste kada Đorđo Kelini povlači devetnaestogodišnjeg Bukajo Saku za okovratnik dresa i baca ga na zemlju, za šta oni smatraju da je trebalo da bude momenat kada italijanski kapiten napušta teren. Uzimajući u obzir kako je Engleska igrala protiv Danske i prošla dalje, slobodno možemo naglasiti da, kada bi njeni navijači imali imalo stida, ćutali bi mudro i pokrili se ušima.

Al' ne lezi vraže, kako bi reagovali i njihov glas se čuo, brojni razjareni engleski navijači iskoristili su društvene mreže kako bi startovali priču o tome da bi ovaj meč trebalo ponoviti. "Italija je igrala nečasno. Smatram da bi revanš trebalo da bude omogućen. Onda, ukoliko Italijani pobede bez povlačenja za dres, sve se može posmatrati u drugom svetlu", izjavio je jedan na Twitter platformi.

Englezi, koji su nekada važili za naciju boraca u fudbalu, grube rmpalije u sportu koji se smatrao muškim, trebalo bi najbolje da znaju kako čovek bez većih prekršaja pre ovakvog poteza, koji nije bio zadnji igrač odbrane, nikako ne može dobiti direktan crveni karton, pre svega iz razloga što on jeste uticao na napad, prekidajući ga, ali nije uništio priliku za gol, niti skrivio penal, svesno odlučujući da dobije žuti, jer je iz iskustva znao da za to ima sasvim dovoljno prostora.

Sa druge strane, ceo svet je otišao dođavola, vremena su se promenila, pa ni "Englezi" više nisu što su nekada bili, ali je prekaljeni Kelini svakako ovom mladom momku pružio jednu veoma važnu životnu lekciju, koju definitivno neće zaboraviti. Fudbal je za fudbalere, balet za balerine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group