Kraljevski klub poražen - Juventus u finalu!

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u finale Lige šampiona pošto su u Madridu, u revanš utakmici polufinala, igrali protiv ekipe domaćeg Reala nerešeno 1:1...

Brojni ljubitelji fudbala su priželjkivali finale između Reala i Barselone, ali do toga neće doći. Juventus je pomrsio račune španskom "kraljevskom klubu", desetostrukom evropskom prvaku i braniocu trofeja, i zasluženo stekao šansu da se bori za treću titulu lige šampiona od osnivanja kluba. Italijanski klub je poslednji put bio prvak LŠ daleke 1996. godine.

Domaćin je "izgoreo" u prevelikoj želji da spase sezonu i dođe do barem jednog trofeja. Većim delom spektakularne utakmice Real je bio bolji i nadmoćniji tim, stvorio je niz povoljnih šansi (Benzema, Bejl, Ronaldo, Rodrigez), ali je izvanredni golman Bufon bio nesavladiv.

Madriđani su od početka opsedali protivničku mrežu, poveli su golom Ronalda iz prestrogo dosuđenog penala, i činilo se da su bili na dobrom putu ka konačnom uspehu.

U nastavku susreta, međutim, nije sve funkcionisalo kako je zamislio trener Reala, Karlo Anćeloti. Nešto opreznija igra kažnjena je desetak minuta posle odmora, kada je bivši igrač Reala, Alvaro Morata, iskoristio statičnost odbrane protivnika i nakon asistencije Pogbe, doneo Italijanima izjednačenje.

Ostatak utakmice je protekao u stihijskim napadima Reala i brojnim propuštenim prilikama, ali ni Juventus nije igrao zatvoreno, pa je stopostotnu šansu propustio Markizio dvadesetak minuta pre kraja, a mrežu je mogao da zatrese i Pogba.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group