Meksički bokser tehničkim nokautom ruši Trampov zid

Američki predsednik Donald Tramp i Meksiko, nikako ne idu zajedno u bilo kom kontekstu...

Kada je poznati milijarder započeo svoju kampanju, on se osvrnuo na problem emigranata koji dolaze iz ove latinoameričke države, zaključivši kako oni unose narkotike u SAD, ujedno povećavajući stopu kriminala i porast broja slučaja silovanja, ali je određeni broj njih ipak, pošten svet. Na svojim tribinama, ova karikatura od čoveka obećala je izgradnju velikog, veličanstvenog zida između Sjedinjenih Američkih Država i Meksika, dok će sve troškove snositi susedi.

Pored problema sa budžetom za organizovanje ovakvog projekta, Trampove pristalice veruju da je gradnja zida najbolji način zaustavljanja ilegalne emigracije. Nažalost, ovaj politički fijasko preneo se u bokserski ring. Na ovogodišnjem Golden Boy's ESPN događaju u Ajdahu, američki borac Rod Salka za protivnika je dobio meksičkog boksera Franciska Vargasa. Salka je ušao u ring sa opremom na čijem je šortsu, crvene, bele i plave boje, stajao Trampov slogan „Amerika First“, a čitav njegov dizajn krasio je obrazac obećanog zida na granici.

Ovakav potez „Amerikanca“, a kao takve priznajemo jedino indijanska plemena, verovatno bi određene boksere prilično iznervirao i poremetio, ali je Vargas ostao miran i svoj odgovor napisao pesnicama. Nakon svega, dela govore više od reči. Meč super kategorije postao je krvoproliće, sa Vargasom koji je razneo Salku u šest rundi.

Do kraja šeste runde, Vargas, vlasnik ukupnog skora od 25-1-2, sa 18 nokauta, svom protivniku zadao je ukupno 112 udaraca. U međuvremenu, Salka, koji drži rekord od 24-5, sa četiri nokauta, podelio je 75 udaraca, omogućivši raspucanom protivniku da odnese pobedu. Oba boksera su se veoma dobro borila, dok je Salka dobio velike kritike zbog svog pojavljivanja u politički obojenoj opremi.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group