Srbija oduvala Tursku!

Uz maestralnu igru Teodosića i Kalinića, Srbija je uspela da ubedljivo porazi Tursku...

Dan odmora je svakako prijao našim momcima. Uz odličnu igru protiv simpatične selekscije Islanda, Srbija je uspela da zabeleži još jednu važnu pobedu pred nastavak prvenstva. Naprosto je razbijena selekcija Turske. Pitanje pobednika u današnjem meču je bilo rešeno već u čudesnoj prvoj četvrtini, koju su „Orlovi“ odigrali bez greške. Naime, vodili su srpski reprezentativci i sa čak 21 poenom razlike, a protivniku nijednog trenutka nisu dozvolili da priđe bliže ispod 10 razlike. Četvrtina koja nagoveštava koliko naši momci još imaju rezerve i šta nas tek očekuje u nastavku.

Krajnji rezultat na pravi način prikazuje odnos snaga na terenu. Turski trener je priznao da su njegovi košarkaši ispražnjeni, nakon velike utakmice i pobede protiv domaćina Nemačke i čestitao našim momcima na zasluženoj pobedi.

Srbija - Turska 91:72 (30:14, 23:21, 18:24, 20:13)!

SRBIJA: Teodosić 17 (3sk, 13as), Simonović 1, Kuzmić 6 (6sk), Bogdanović 5 (4sk), Bjelica 8, Marković 6 (3as), Kalinić 15 (4as), Nedović 7, Milosavljević, Raduljica 20 (6sk), Erceg 4, Milutinov 2.

TURSKA: Ozmizrak, Guler 8 (6as), Osman 11 (9sk), Hersek, Iljasova 11 (4sk), Erden 14, Mahmutoglu 2, Savaš 10, Korkmaz, Dikson 16 (4as), Koksal, Aldemir.

Sasvim zasluženo, titulu najkorisnijeg igrača utakmice je poneo Teo, koji je maestralno dirigovao tok utakmice.  Nakon prve dve utakmice, u kojima je Nemanja Bjelica bio pojedinac broj jedan u srpskom timu, Teodosić je danas pokazao zbog čega je jedan od najboljih pojedinaca naše selekcije. Zabeležio je 17 poena i 13 asistencija (bez izgubljene lopte!), učinio Miroslava Raduljicu (20p, 6sk) najefikasnijim pojedincem, jedino što mu se može zameriti je selekcija šuta za tri poena - 3/8. Ne zna se gde smo bili efikasniji, da li ispod koša ili na ubojitim spoljnim pozicijama. Definitivno je slab šut protiv izabrane selekcije Islanda na pravi način naplaćen.

Nikola Kalinić drugi dan zaredom je šutirao trojke 3/3 i završio meč sa 15 poena, tako da se skromna partija Bjelice ni na koji način nije odrazila na ukupan rezultat.

Sve što su Turci danas uspeli, jeste da poraz svedu ispod 20 ralike. Sve ostalo je bilo u rukama Srba. Uz veliku podršku naših navijača, „Orlovi“ su na momente se potpuno opustili i prikazali atraktivnu igru, na kojoj bi joj pozavidele brojne reprezentacije. Aleksandar Đorđević je uspeo da odmori najbolje igrače i da minute pruži igračima koji nisu imali toliku ulogu do sad.

Treba istaći da je susret između Srbije i Turske protekao bez ijednog incidenta, iako je u javnosti postojao određeni strah da bi se tako nešto moglo i dogoditi.

Četa Aleksandra Đorđevića ostaje na vrhu tabele sa skorom 4-0, a Turci (2-2) će videti gde su nakon mečeva Nemačka (1-2) - Italija (2-1) i Španija (1-2) - Island (0-3). Do kraja prve faze, ostala je još utakmica sa izabranom selekcijom Italije (sutra u istom terminu), da bi se nakon toga, reprezentacije preselile u Lil, Francuska, na završnicu Evropskog prvenstva.

Foto: MN Press

Č.K.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group