Zinedin Zidan pozitivan na Covid-19

Menadžer Real Madrida, legenda francuskog i svetskog fudbala, Zinedin Zidan, predstavlja poslednje u nizu veliko ime sporta, koje je objavilo da su njegovi testovi na koronavirus pozitivni...

Čelnici madridskog kluba potvrdili su ovu vest zvaničnom izjavom u toku današnjeg dana, jedostavno izjavivši: “Real Madrid objavljuje da je njegov glavni trener Zinedin Zidan testiran i pozitivan na COVID-19 virus.”

Trener, koji je postigao dva najpoznatija gola i pomogao Francuskoj da osvoji titulu svetskog prvaka na domaćem terenu 1998. godine, već je bio izolovan ranije tokom januara, nakon što je bilo potvrđeno da je bio u kontaktu sa osobom čiji su testovi takođe bili pozitivni.

Ovo znači da će popularni Zizu izostati u timskoj trening sezoni, ali najvažnije je to da je njegovo zdravstveno stanje sada odlično i ne oseća bilo kakve oštrije simptome ovog virusa.

Međutim, njegov pozitivan test sada potpuno menja buduće planove i Zidan će propustiti sledeće gostovanje u ligi, na kome će se njegov tim u nedeljnom terminu suočiti sa Alavesom, što njegovu poljuljanu trenersku poziciju dodatno stavlja pod pritisak, nakon iznenađujuće eliminacije iz Copa del Rey takmičenja ranije ove nedelje, u kome je ispao od španskog trećeligaša, ekipe Alcoyano.

Španski gigant nalazi se na drugoj poziciji španskog prvenstva, sedam bodova u zaostatku iza vodećeg Atletiko Madrida, koji ima jednu utakmicu manje. Dok se sve ne reši po pitanju virusa, kormilo preuzima Zidanov asistent, David Betoni, koji će biti na klupi svog tima protiv Alavesa.

Vest o pozitivnom testu Zinedina Zidana, došla je odmah iza onih vezanih za testove centralne vezne fudbalere Edena Hararda i Kazemira, ali i zadnjeg odbrambenog, Edera Militaoa, koji je svoj pozitivan rezultat dobio nešto kasnije. Želimo im dobro zdravlje i brz oporavak, pre svega, a ostale stvari će već same doći na svoje mesto.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group