Vožnja - Automobili

Alfa Romeo Montreal Vision GT Concept

Ovo je seks na točkovima...

Dizajner, Luka Serafini, uspeo je da kreira fenomenalni koncept Montreal modela koji je priv put predstavljen 1970. godine. On je napravio modernu verziju ovog automobila i kreirao automobil koji očarava svojim dizajnom.

Ovaj koncept poseduje vrlo agresivnu i sportsku karoseriju koja svojom aerodinamikom i oštrim i zaobljenim linijama poručuje da će moći da ostvari velike brzine. Prednji deo automobila je definitivno glavna zvezda, jer se na njemu nalaze farovi kakve još uvek nismo videli na drugim automobilima. Farovi ovog automobila su ujedno i vazdušni usisnici koji vazduh transportuju ka motoru radi boljeg hlađenja, dok su sami farovi napravljeni od tankih svetlećih linija koje se protežu kroz vazdušni usisnik i tako formiraju svetlosnu signalizaciju.

Naravno, ovo je za sada samo koncept koji možemo videti na fotografijama, pa će biti interesantno videti ovakav far u praksi, ali još uvek se ne zna da li će ovaj koncept biti kreiran u stvarnosti.

Luka Serafini kaže da je njegov otac imao Montreal automobil iz 1986. godine i da mu je taj auto ostao najdraži u sećanju. Zbog toga je on odlučio da kreira novu verziju ovog legendarnog auta i da ga uvede u novu eru automobilzma.

Luka se nada da će Alfa razmotriti njegov dizajn i da ćemo možda za par godina ovaj koncept videti i u realnom svetu, na pravim ulicama.

Pogledajte galeriju:

Foto:Carscoops

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group