Aventador Roadster - vrhunac sportskog dizajna

Ako postoji jedna stvar koju je Lamborghini uspeo sa svojim Aventadorom, jeste to što automobil poseduje izvenrednu popularnost...

Svi ljudi koji žele da poseduju jedan od najizvanrednijih modela na tržištu znaju da njegova vozačka dinamika nije vodeća u klasi, ali to ipak ne pravi veliku razliku.

Kada bismo tvrdili da Aventador nije automobil orijentisan vozačima, bili bismo potpuno nepravedni prema njemu. Sve što je potrebno jeste da sednete i doživite sve radosti koje ovo čudovište napajano V12 motorom može da obezbedi, posebno na pravoj liniji. Kako bi saznali u kom polju je ovaj model najbolji, novinari CNET - a su uskočili u roudster verziju ovog automobila, vozeći ga pistom, ali i krivudavim planinskim putevima.

Aventador Roadster možda jeste gotovo četiri godine star, ali on zapravo ne poseduje prave rivale. Istina je takođe da postoje određeni vrhunski modeli koji su brži od Aventadora, ali ni jedan od njih ne može za sobom da podigne toliku prašinu i to u svakom smislu. Ovaj italijanski lepotan je i dalje kralj tog odeljenja u kome se nalaze samo najbolji.

Što se kupe varijante tiče, snaga modela se nastavlja i dolazi iz V12 agregata sa unutrašnjim sagorevanjem i 6,5 litara zapremine, koji putem nezavisnnog sedmostepenog menjača svim točkovima šalje zavidnih 690 ks.

Auto Exclusive

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group