Vožnja - Automobili

BMW planira da duplira prodaju električnih automobila u 2021. godini

Bavarska kompanija želi da postane glavni konkurent Tesli...

Prateći stalni trend proizvođača automobila da se fokus usmeri na električna vozila, BMW sada planira da Teslu udari dvostruko jače.

Prema saopštenju kompanije objavljenom prošle nedelje, BMW je otkrio da je tokom 2020. prodato blizu 193.000 električnih vozila, što je zabeležilo rast prodaje u ovoj kategoriji od 31,8 procenata na globalnom nivou. Za poređenje, Tesla kompanija je prošle godine isporučila neverovatnih 500.000 električnih vozila, pa je jasno pokazala svoju dominaciju.

BMW trenutno nudi 13 različitih električnih automobila, ali planira da udvostruči broj električnih modela do 2023. godine, nastojeći da ispuni ciljeve emisije različitih regulatora. Istovremeno, sve više zemalja kreće u zabranu proizvodnje novih vozila koja se oslanjaju na fosilna goriva  i to nam govori da će se do 2030. godine, 80% vozila zameniti električnim modelima.

BMW ima jasno definisan zadatak i želi da  se plasira kao najbolji proizvođač električnih automobila, tako da možemo očekivati žestoku borbu protiv Tesla kompanije koja trenutno deluje nepobedivo.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group