Vožnja - Automobili

Grčki automobil od 3000 KS

Nove slike i detalji o hiper-automobilu Spiros Panopoulos iz Grčke dospeli su na internet i ako ovaj model zaista dođe na tržište, biće jedan od najmoćnijih automobila svih vremena...

Zvanična reč kompanije je da automobil koristi 4,0-litarski V10 motor sa dvostrukim turbo-motorom koji uključuje titanijum bregasto vratilo i 3D štampane klipove i šipke. Ako se kupac odluči za stvari poput keramičkih klipova, šipki od karbonskih vlakana i drugih modifikacija, motor će ispumpati 3.000 KS i 12.000 obrtaja po minuti.

U dole navednom videu u nastavku otkrivamo da će se 3D štampanje široko koristiti. Na primer, 3D štampanje će se koristiti za pravljenje auspuha od titanijuma, prigušivača gumenih kočnica, matričnih kočionih čeljusti od magnezijuma i titanijumskih felni. Inače će pogonski sklop imati blok gume, turbo-punjače od ugljeničnih vlakana i „dizajn sa nultim trenjem“.

Slike  nagoveštavaju dizajn  automobila koji izgleda prilično radikalan sa 3D štampanim zadnjim svetlima, oštrim LED svetlima zadnjeg svetla i vrlo niskim uskim dizajnom i srednje postavljenim motorom. Ovaj novi teaser nam prvi put pruža pogled na unutrašnjost.

Grčki model će biti u osnovi kokpit od karbonskih vlakana sa sedištima ugrađenim u njega, baš kao i neki drugi višemilionski hiper-automobili. Kokpit izgleda trkački i sadrži pravougaoni volan sa sopstvenim ekranomi ekranom za zabavu tankih linija.

Spiros tvrdi da će ovaj auto brzinu do 100 km / h postizati za 1,8 sekundi, dok će od 0 do 200 km / h psotići za 2,6 sekundi. Takođe je rečeno da će maksimalna brzina biti 500 km / h, što je neverovatno.

Spiros je imao nameru da predstavi automobil na sajmu automobila u Ženevi sledeće godine, ali taj događaj je nedavno otkazan.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group