Vožnja - Automobili

Novi BMW Serije 2 se pokazao kao vrlo bezbedan automobil

Privlačni sedan prošao je kroz rigorozne IIHS testove...

Premium subkompaktni model, koji je glavni konkurent Mercedes-Benz CLA modela, postigao je „dobre“ ocene u svih šest bezbednosnih segmenata.

Ocenjen je kao „superioran“ zbog svojih bezbednosnih sistema koji poboljšavaju kočenje i pomažu vozaču da izbegne sudar ili nesreću na putu, što je pomoglo Seriji 2 da stekne prilično dobar glas i da se pokaže kao vrlo bezbedan automobil. U čeonom sudaru se auto pokazao odlično i prednji deo je absorbovao silinu udara i sprečio da dođe do rasipanja i većeg oštećenja u kabini, pri ćemu bi putnici bili bezbedni ako su vezani na sovjim sedištima.

Međutim, jedina loša ocena koju je Novi BMW dobio bila je vezana za njegove farove koji su dobili „marginalnu“ ocenu. Utvrđeno je da svetlosni snop koji farovi bacaju nije dovoljno širok i jak, pa da vozači prilikom noćne vožnje imaju manju vidljivost nego što bi trebalo.

IZ BMW-a su se oglasili po ovom pitanju i rekli da će uraditi sve da to poboljšaju i da unaprede farove na novom modelu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group