Vožnja - Automobili

Renault Le 5 Concept – hečbek budućnosti

Renault 5 je kultni evropski hečbek kojeg se svi rado sećamo...

Sada ga je iznova zamislio italijanski grafički dizajner Marko Malteze, koji je strastven prema automobilima iz prošlosti i koji je snažno vezan za ovaj mali auto. Iako je originalni model 5 bio prilično jednostavan, novi model je sve samo ne to. On ima futurističku karoseriju i mnogštvo modernih detalja koji čine da deluje luksuzno i intrigantno.

Počevši od napred, koncept sadrži LED farove prepoznatljivog dizajna sa prorezima. Oni se ulivaju u vertikalna dnevna svetla i nalaze se iznad svetleće prečke koja prolazi kroz istaknuti Renault amblem. Odmah ispod nalazi se potpuno zatvorena rešetka, koja nagoveštava električni pogon, i sportski usisnici za vazduh sa zlatnim naglascima.

Sa bočnih strana pruža se najupečatljiviji pogled, jer koncept ima kratki kačket spojler, elegantne blatobrane i aerodinamične bočne sajtne. Takođe ima zatamnjeni A-stub koji pomaže u stvaranju sportskog izgleda.

Ostali naglasci uključuju kontrastni krov, video kamere umesto bočnih ogledala i aerodinamične točkove sa futurističkim felnama.

Nažalost,ovaj auto za sada samo postoji u mašti Marka Maltezea, ali se nadamo da će Renault kompanija u skorijem vremenskom periodu predstaviti redizjaniranu verziju legendarnog modela.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group