Ultimativni i retki trkački Porše koji je san svakog kolekcionara

Jedan predivni 1977 Porsche 934/5 model odlazi na aukciju sledećeg avgusta, dok se njegova prodaja može zaključiti, prema očekivanjima, negde između 1,3 i 1,6 miliona dolara...

Posebni primerak poseduje šasijski broj 930 770 0951 i predstavlja jedan od svega 10 934/5 modela ikada kreiranih od strane nemačkog proizvođača. Ova mašina je imala svoj trkački debi 1977. godine na 12 Hours of Sebring takmičenju i nalazila se u vlasništvu Brumos Racing tima. Vožen od strane Pitera Grega i Džima Bazbija,  ova mašina se kvalifikovala na pol poziciji, završivši trku na rećem mestu.

Nakon ove trke, Bazbi je kupio atuomobil i nastavio da se trka sa njim tokom iste sezone, završavajući na drugom mestu u trci na Laguna Seca stazi. 1978. godine, Bazbi je prodao svoj 934/5 kolegi trkaču, Monte Šeltonu, koji ga je modifikovao po 935 specifikacijama i nastavio da se takmiči sa njim sve do 1983. godine.

Od kada se penzionisao iz takmičarskog trkanja, ovaj klasični Porsche model promenio je nekoliko ruku i prelazio iz jedne u drugu kolekcionarsku garažu, dok je nedavno podvrgnut potpunoj restauraciji pod nadzorom stručnih lica kompanije, koji su pomogli da se vrati u prvobitno stanje i dobije svoje originalne specifikacije, kao i liveriju korišćenu tokom njegovog 1977 Sebring debija.

Automobil je predstavljen samo jednom javno od kada je završio sa svojim trkačkim danima, što je bilo prilikom pojavljivanja na Amelia Island Concours d’Elegance događaju, kako otkriva lista kuće Gooding & Company. Ovo će biti prvi put da je ova sportska mašina ponuđena u javnoj prodaji, tako da ne treba ni pominjati to da će tvrdokorni ljubitelji kompanije Porsche biti više nego radi da plate ogromnu sumu kako bi dobili njegove ključeve.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group