Vožnja - Automobili

Vozači, spremite se! Stiže još izmena u zakonu

Od 1. januara 2020. godine, vozači će morati da obrate pažnju na još jednu stvar...

Novi zakon koji će stupiti na snagu od 2020. godine, zahteva da se sve registarske tablice starije od 9 godina zamene novim. To će takođe dovesti i do zamene saobraćajnih dozvola, što vozačima pravi nove komplikacije i uvodi ih u dodatan trošak.

Zamena tablica će svakog vozača koštati oko 4000 dinara, što će sigurno izazvati pobunu kod mnogih, ali ukoliko to ne uradite i ako vas policija zaustavi sa tablicama koje su proizvedene pre 2011. godine, biće vam pisana kazna koja će biti dosta bolnija po vaš džep.

Razlog za zamenu tablica jeste to što je njihov rok trajanja 7 godina, ali je zbog promena i dopuna u Pravilniku saobraćaja 2017. godine dozvoljeno da se tablice koriste još 2 godine. Mnogi se ne slažu za ovom odlukom, jer su pre postojale tablice neograničenog roka, ali novi saobraćajni pravilnik nalaže da se tablice menjaju, jer folija kojom su tablice presvučene propada posle 7 godina i tako čini da one budu manje vidljive i efektivne.

Šta vi mislite o ovim odlukama i da li se slažete da se tablice stare 9 godina potpuno menjaju?

Foto: Confused.com

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group