Vožnja - Motori

Stiže novi Ducati Monster

Ducati kompanija prestavila je 2021 Monster model koji stiže sa novim unapređenjima, većom snagom i manjom kilažom...

Kreiran kao potpuno novi koncept, 2021 Monster ima novu LED svetlosnu jedinicu sa privlačnim dnevnim svetlom. Motor takođe ima novu karoseriju i 4,3-inčni digitalni sklop instrumenata koji se nalazi na volanu.

Uprkos evolucijskom dizajnu, upravljač se približava trupu vozača približno 2,8 inča (70 mm) radi „uspravnijeg položaja vožnje koji garantuje veću udobnost i kontrolu“. Položaj stopala je takođe promenjen, dok je središnji deo sada uži nego ranije.

Monster ima visinu sedišta od 820 mm. Ako je to previsoko, opcionalni komplet za oprugu može smanjiti visinu na 775 mm, što će odgovarati nižim vozačima.

Uprkos brojnim promenama, dizajneri su želeli da osiguraju da dvotočkaš i dalje bude trenutno prepoznatljiv kao Monster. Kao rezultat toga, zadržavaju se stari detalji, uključujući i rezervoar za gorivo i rep.

Snaga dolazi iz novog dvocilindričnog motora od 937 kubika koji proizvodi 110 ks i 93 Nm obrtnog momenta. Uprkos većoj zapremini i povećanim ocenama snage, novi agregat je zapravo za 2,4 kg lakši od svog prethodnika.Kada se to iskombinuje i sa olkašanom karoserijom i lakšim ramom, dolazimo do  težine od 166 kg, što je 18 kg lakšim od Monster 821 modela.

Ducati Monster  2021 uskoro kreće sa prodajom, a njegova cena kreće se od 11.895 dolara. Kupci takođe mogu nadograditi na Monster Plus paket koji počinje sa cenom od 12.195 dolara.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group