Vožnja - Motori

Triumph predstavio prvi električni bicikl

Ovo je Prvi elektro bicikl ikada koji je izašao iz poznate fabrike motocikala...

Triumph se pridružio brzo rastućoj listi proizvođača automobila i motora koja je uronila u svet e-bicikala. Iako je većina tradicionalnih motociklističkih kompanija već započela svoj put prelaska na električne motocikle, Triumph je to tek sada uradio i otkrio svoj prvi e-bicikl koji se zove Trekker GT.

Za razliku od ostalih proizvođača  koji su sarađivali sa  proizvođačima  E-bicikala, Trekker GT dizajnirali su Triumph-ovi sopstveni inženjeri i sadrže vrhunske komponente od Shimano-a i RockShoka.

Triumph Trekker GT odlikuje se minimalistički čistim dizajnom sa svim električnim delovima ugrađenim u lagani okvir napravljen od aluminijuma. E-bicikl pokreće Shimanov najnoviji snažni motor od 250 W koji emituje obrtni moment od 44 lb-ft i Shimano E8035 bateriju od 504Vh koja mu omogućava samo jedno punjenje u vožnji od 93 milje.

Pogon je težak samo 6,6 kilograma, dok ceo e-bicikl ima težinu od 53 kilograma. Za kočenje, Trekker koristi Shimano Deore M6000 jedinice sa diskovima od 180 mm do 160 mm. 

Postoji i mali displej na upravljaču koji omogućava vozačima da biraju između četiri različite opcije i dobijaju informacije kao što su brzina, udaljenost, vreme putovanja, domet i preostala snaga baterije. Trekker GT takođe dolazi sa ekskluzivnim dodacima koji uključuju potpuno integrisano LED osvetljenje, mat crne blatobrane  i super jak U-lock od 270 mm.

Triumph e-bicikl će se prodavati u Evropi, Velikoj Britaniji i SAD-u sa cenom od 2,950 funti (oko 3.300 dolara).

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group