Zašto su Boot Camp vežbe zaista efektivne

Ove vežbe visokog intenziteta, sjajne su za smanjenje kilaže, dobijanje snage i još mnogo toga…

Ako želite da postignete formu tokom grupnog vežbanja, u ponudi je veliki broj neverovatno komplikovanih fitnes kurseva koji su spremni da uzmu vaš novac, i više nego radosni zobg toga. Ali, nauka kaže da ništa nije efikasno, poput dobre stare Boot Camp vežbe.

Skorašnja studija koju je spovodio ACE, istražila je efikasnost Boot Camp vežbanja i došla je do zaključka da je to jedna od najboljih opcija, kada se radi o grupnim aktivnostima. Ove vežbe, koje su tipično sastavljene od jednostavnih aktivnosti koje uključuju samo težinu tela i minimalnu opremu, sjajne su ne samo za smanjenje kilaže i dobijanje snage, već i za treniranje za obavljanje svakodnevnih aktivnosti efikasnije.

Kako bi zaista sagledali efikasnost Boot Camp vežbanja, istraživači su angažovali šest muškaraca i žena starosti od 19 do 29 godina, u sesiji koja je trajala 40 minuta, pri čemu su merili njihov nivo kiseonika, sagorevanje kalorija i rad srca.

Funkcionalno treniranje

Treniranje vašeg tela da na najbolji način obavi sve dnevne aktivnosti je veština koja ne sme biti zanemarena. Kako kažu istraživači, Boot Camp program akcentuje funkcionalno vežbanje umesto pukog građenja snage, što je neverovatno značajno za sve druge aspekte našeg života. “Učite da pomerate svoje telo, a ne gomilu tegova”, stoji u objašnjenju.

Smanjenje kilaže

Druga očigledna beneficija Boot Camp programa je činjenica da su oni idealna opcija ako želite da izgubite višak kilograma. Prema istraživanju, učesnici su sagoreli 7.8 kalorija na svakih deset minuta. Ipak, ovde se radi i na jačanju snage, što je sjajno kada se u kombinaciji posmatra na duge staze.

HIIT treniranje

Na kraju, studija je zaključila da Boot Camp vežbe podižu rad srca dovoljno visoko da skoro pa simuliraju HIIT vežbanje, što dokazano pomaže u smanjenju kilaže i izgradnji mišića. Ova studija je otkrila da su učesnici imali prosečan rad srca koji je bio 77 % u odnosu na njihov maksimum, a da je ponekad dostizao i 91%.

Na kraju, da sumiramo: ako tražite efikasan način da smanjite kilažu, dobijete mišiće i bolju pokretljivost, Boot Camp je jednostavno nezamenljiva opcija.

N.Đ.

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group