Losos je neverovatno zdrav i koristan za vaše telo, naročito ako ste osoba koja se bavi fitnesom...
Losos u sebi sadrži ogromnu koncentraciju proteina, ali i korisne omega 3 kiseline i zdrave masti koje čine da vaše telo dobije sve potrebne nutrijente koji ga čine zdravim, jakim i izdržljivjim. Sva riba je zdrava i korisna, ali losos je definitivno kralj među ribama, zbog svoje ogromne hranljivosti koju nudi.
Mnogi misle da je priprema lososa teška i komplikovana, ali zapravo, njegovo spremanje je vrlo lako i gotovo je posle samo nekoliko minuta. Najlakši način da pripremite filet lososa jeste u tiganju.
U tiganj sipajte malo biljnog ulja i pustite da se ulje zagreje na srednjoj temperaturi. Losos se sprema tako što se 90% vremena prži na strani koja sadrži kožu. Međutim, problem se javlja kada se koža zalepi za tiganj. To se dešava ako se u lososu nalazi višak vlage koji dovodi do lepljenja. Zato filet lososa umotajte u parče ubrusa pre nego što ga stavite u tiganj, kako biste izvukli višak vode.
Filet lagano ubacite u tiganj i pustite da se prži na strani na kojoj se nalazi koža. Temepratura tiganja treba da bude srednja i filet nemojte okretati, već ga pustite da se prži na koži oko 5 minuta. Kada vidite da meso polako dobija boju blizu sredine, okrenite filet na drugu stranu i propržite ga 20-ak sekundi,a zatim izvadite filet iz tiganja i poslužite ga sa prilozima po želji.
Pogledajte video klip koji će vam pokazati kako da to najbolje uradite:
V.P.