Namirnice koje ubijaju seksualnu želju

Neuspeh u krevetu se bar jednom dogodio u svačijem životu.

Uzroci mogu biti različiti. Ali, postoji nešto očigledno, na šta ponekad ne obraćamo pažnju. 

Odavno je poznato da efekat na libido ima hrana koju konzumiramo. Široko su poznati proizvodi koji poboljšavaju seksualnu želju. Ali, ima i onih koji izazivaju suprotan efekat.

Posebno se to odnosi na ishranu muškaraca, jer pogrešna hrana može smanjiti količinu testosterona. Ali, žene takođe treba da koristite ove namirnice sa velikim oprezom.

Soja

Soja zbog povećanog sadržaja proteina može da zameni proizvode životinjskog porekla - meso, mleko i puter. Soja pomaže metabolizmu, i korisna je za dijabetičare koji boluju od kardiovaskularnih bolesti. Ali, postoji negativna i neprijatna strana soje. Ona ubija seksualnu želju. Prema nedavnoj studiji, soja ima najgori efekat na žene. Nutricionisti preporučuju da ne konzumirate više od 120 mg soje (sojino mleko, tofu, sosovi) dnevno. Oni koji planiraju da postanu roditelji, potpuno treba da odustanu od ovog proizvoda.

Crveno meso

Crveno meso može da sadrži hormone i antibiotike, koji imaju negativan uticaj na razvoj ljudskih hormona. Seksolozi preporučuju svojim klijentima da smanje unos goveđeg i svinjskog mesa, jer ova hrana može dovesti do neprijatnosti u krevetu.

Beli hleb

Od brašna se priprema hrana bogata ugljenim hidratima koja nije najbolje rešenje, ne samo za figuru, već i za naš libido. Zbog apsorpcije šećera, ljubitelji brašna mogu osetiti iznenadnu energiju, ali ovo nije pogodno za „vreli“ seks u krevetu.

Alkohol

Preterana konzumacija alkohola ima direktan uticaj na smanjenje libida i smrtonosan je na duge staze. Alkohol utiče na reproduktivne funkcije muškaraca i žena, smanjuje proizvodnju sperme i jajnih ćelija.

Masna hrana

Hrana sa visokim sadržajem masti izaziva težinu u stomaku i smanjuje seksualnu želju. Pored toga, povećava holesterol i može dovesti do razvoja ateroskleroze.

Još jedna preporuka nutricionista je da ne jedete veliku količinu hrane pre vođenja ljubavi. Bolje je voditi ljubav na prazan stomak, jer će neuspeha biti manje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group