Kako napraviti fenomenalnu i ukusnu limun pastu

Ovo jelo će oduševiti vas, ali i vaše goste i prijatelje...

Poznati svetski TV kuvar, Đenaro Kontaldo, pokazao nam je fenomenalan način za pravljenje lagane i vrlo ukusne limun paste. Đenaro kaže da možete koristiti sve vrste paste, ali da on savetuje da koristite debele taljatele, jer će one biti savršene za pripremu ovog jela.

Ovo jelo se vrlo lako i brzo pravi i biće vam potrebno samo nekoliko sastojaka za pripremanje, a to su:

čili paprika
beli luk
parmezan
maslinovo ulje
puter
limun
peršun

Na dasci za sečenje iseckajte malo čili paprike i jedan čen belog luka,a zatim ih stavite u vruć tiganj sa maslinovim uljem. Već skuvanu pastu procedite i ubacite u tiganj sa paprikom i lukom. Dodajte malo vode u kojoj se pasta kuvala, kako ona ne bi zagorela. Dobro promešajte, a  zatim ubacite veći komad putera i pustite da se rastopi i dodatno mešajte.Uzmite jednu polovinu limuna i rukom iscedite koliko možete soka u tiganj. Iseckajte peršun i bacite ga preko paste u tiganj i sipajte malo parmezana.Posle finalnog mešanja, vaša pasta je spremna za konzumaciju.

Sipajte je u željeni tanjir, a preko nje izrendajte malo kore limuna, stavite još malo parmezana i ukrasite peršunom

 

Foto: Chatelaine

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group