Olimpijski plivač zbog veganstva rapidno gubio mišićnu masu

Olimpijski plivač Adam Peti potvrdio je da ga je prelazak u veganstvo doveo do gubitka mišićne mase i snage...

U jednom intervjuu, Peti je potvrdio da je eksperimentisao sa veganstvom od 2018. godine, ali da se mučio kako bi nadoknadio potreban protein, što je izazvalo da ovaj plivač izgubi mišićnu masu.

"Teško je razumeti koliko vam je zapravo proteina potrebno. Za mene je meso osnov kako bih dobio dovoljno proteina", izjavio je plivač. "Ovo je veoma teška dijeta za prilagoditi se. Veoma je teško da se sa njom održi količina mišića koja mi je potrebna", dodao je.

Iako Petijev prvi pokušaj da krene putem vegana nije bio uspešan, plivački šampion je izjavio da bi pružio ovoj dijeti još jednu šansu, obelodanjujći da povremeno zameni meso za vegetarijansku alternativu kada god da mu se za to ukaže prilika.

"Sve se ovo može svoditi na edukaciju ili nepoznavanje svega što sam konzumirao kada sam pokušao da budem vegan. Prilično sam veliki čovek i zaista mi je potrebno dosta proteina. Ponekada zamenim meso vegetarijanskim opcijama i smatram da je ovo veoma interesantan vid ishrane koji može ispasti jako važan tokom istraživanja različitih opcija."

Za sada, Piti je fokusiran na usavršavanju svojih peformansi, radije nego na bilo koju posebnu dijetu ili smanjivanja bilo kog broja kalorija. "Veoma je važno da se fokusiramo na čistiju ishranu kako ne bismo nosili višak telesnih masti", izjavio je plivač.

Međutim, Piti tvrdi da on nikada nije bio protivnik povremenih dana za "prevare". "Ukoliko želite da izgledate kao Dvejn Džonson, onda morate jesti oko 3.000 kalorija dnevno, ali iskoristiti i pojedine dane kako biste uneli četvorostruko veće količine kalorija takođe."

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group