Porsche svoj koncept iz sveta video igara prenosi u realnost

Kompanija Porsche nalazi se u Gran Turismo franšizi video igara još od 2017. godine, ali nikada do sada nije imao vodeću ulogu...

Nemački proizvođač pre nekoliko dana predstavio je Vision Gran Turismo, konceptualno trkačko vozilo koje ipak nije namenjeno samo igrici. Predstavljajući budućnost Porsche brenda i veorvatno svoj pravac po pitanju elektrifikacije, Vision Gran Turismo će startovati u Gran Turismo 7 izdanju, koje će biti predstavljeno 04.03.2022. godine, na PlayStation 4 i PlayStation 5 platformama.

Kako je Mihael Mauer, potpredsednik Style Porsche odeljenja, izjavio: „Vozilo je dizajnirano čisto za virtualni svet i otvoriće nam veoma uzbudljive mogućnosti, koje su inače uveliko uređene u regularnim dizajnerskim procesima za serijske proizvodne automobile. Projekti kao što je Porsche Vision Gran Turismo posebno su vredni za nas u kreativnim procesima. Dalji razvoj našeg jasno definisanog Porsche Design DNK i razmena iskustava sa dizajnerima iz drugih industrija, predstavljaju veoma važan deo našeg rada“.

Što se tiče samog automobila, on je u svojoj srži čist Porsche, samo što je daleko futurističniji od svega što smo do sada imali priliku da vidimo. Nizak i širok, sa niskom krovnom konstrukcijom i istaknutim krilima, ovaj koncept trkački automobil poseduje zadnji deo koji pomalo podseća na Taycan liniju i prednju stranu, gde ponovo možemo videti pojedine sličnosti sa istim modelima, posebno zbog izbora usisnika vazduha.

Enterijer ove mašine podjednako je futurističan, ali istovremeno ističe veoma obećavajuću budućnost za Porsche. „Potrošili smo mnogo vremena kako bismo odabrali prave materijale, dok se čitav dizajn sastoji od ugljeničnih vlakana i titanijuma. Cilj se zasnivao na redukciji težine vozila istovremeno mu uvećavajući performanse“, izjavio je Markus Aurbak, direktor enterijernog dizajna kompanije Porsche. „Dodatno, uključili smo samoodrživi aspekt koji sada igra ključnu ulogu svih naših budućih projekata. Na primer, koristili smo potpuno veganske materijale prilikom kreiranja konceptualnog automobila“.

Elementi koji se nalaze unutar putničke kabine uključuju podižuće displeje u stilu holograma, koji deluju kao da plutaju iznad upravljača, ograničavajući odvlačenje pažnje vozaču, dok je ostatak putničke kabine relativno minimalistički, održavajući tematiku i stav koji krasi sve Porsche automobile.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group