Neverovatna scena pucnjave iz Vreline proglašena najboljom u istoriji kinematografije

Više slika

Više slika

Vrelina, epska krimi akcija Majkla Mana, okupila je neke od najvećih glumačkih veličina svih vremena, Roberta Denira, Al Paćina i Val Kilmera...

Tročasovna jurnjava i pucnjava između policije i pljačkaša smatra se jednim od najboljih Manovih filmova ikada, ali jedna posebna scena je toliko dobro urađena, da je američki Marinci koriste kao deo obuke svojih snaga.

Svi filmofili znaju tačno o kojoj se sceni radi i u njoj pri izlasku iz banke nastaje opšti haos sa razmenom vatre nakon pljačke, a do danas, ona se smatra jednom od najboljih akcionih sekvenci svih vremena u istoriji kinematografije.

Sudeći prema The Digital Fix, Kilmer je potvrdio da su Marinci zapazili ovu sekvencu i sada je koriste u svojim treninzima, izjavljujući: „Čuo sam nešto veoma laskavo. Postoji kadar u kome ostajem bez metaka i menjam šaržer, nastavljajući da pucam ka policiji. Čuo sam da su Marinci pokazivali ovaj deo scene i govorili ’reci ovim crvima da ukoliko ne mogu da promene šaržer brzo kao ovaj glumac onda nisu za vojsku’“.

Nešto ranije ove godine, Paćino je privukao pažnju obožavaoca ovog filma nakon što je izjavio da će Timoti Šalame igrati njegovog lika u prednastavku Vreline. Štaviše, Paćino nije jedini koji ceni Šalameove Oskarom nominovane glumačke sposobnosti, ali je dodao da ovaj srcelomac odlično izgleda.

Prošlog juna Paćino je govorio zajedno sa Denirom na Tribeca filmskom festivalu i proslavio 27 godina od izbacivanja kultnog naslova, a njegove komentare u to vreme preneo je Variety, sa publikacijom koja je navela da je publika ispunila konferencijsku salu ovacijama i dugim aplauzom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group