Uskoro stižu novi Lord of the Rings filmovi

Warner Bros i New Line potpisali su višegodišnji ugovor sa švedskim brendom Embracer Group AB, što će ovim studijima dati prava na više adaptacija Lord of the Rings i The Hobbit naslova...

Tokom video poziva, izvršni direktor Dejvid Zaslav izjavio je da ovaj ugovor uključuje više filmova baziranih na J.R.R. Tolkinovom serijalu. Sudeći prema Variety publikaciji, direktori Warner Bros. Pictures brenda, Majkl De Luka i Pam Abi, izjavili su: „Pre dvadeset godina, New Line je napravio iskorak bez presedana u naporima za realizaciju neverovatnih priča i karaktera iz The Lord of the Rings na velikom platnu. Rezultat predstavlja seriju filmova koji su obeležili živote generacija“.

Međutim, uprkos svom obimu i detaljima sa ljubavlju upakovanih u dve trilogije, izdašni, kompleksni i zadivljujući Tolkinov fantastični univerzum i dalje ostaje neistražen na filmu. Prilika da se obožavaoci ovog dela dublje uvedu u filmski svet Srednje zemlje predstavlja čast i svakako su svi veoma uzbuđeni zbog ovog partnerstva sa Middle-earth Enterprises i Embracer kućama u okviru budućih projekata.

Prvi serijal filmova režirao je Piter Džekson, koji je sa njima ostvario veliki uspeh za WB i New Line studije. Ne samo da je trilogija izbacivana od 2001. do 2003. godine uspela da generiše ukupan kapital od gotovo tri milijarde dolara širom sveta, već je oborila sve rekorde Oskara, sa ukupno sedamnaest nagrada, uključujući i onu za najbolji film u Povratku kralja.

U međuvremenu, Warner Bros je već potvrdio da je najmanje jedan od Lord of the Rings projekata na putu, sa animiranim prednastavkom The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim koji se očekuje u bioskopima sledeće godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group