Veštačka inteligencija oživela slavne likove iz GTA San Andreas naslova

Tokom ove godine moćni sistemi veštačke inteligencije odrađivali su veoma interesantne stvari, tako da smo mogli da vidimo Simpsonove u živom sitkomu, dok sada likovi klasične i voljene video igre Grand Theft Auto: San Andreas oživljavaju po prvi put...

Ovo izdanje GTA serijala izbačeno je pre gotovo dvadeset godina, davne 2004. i uprkos tome što je dobila rimasterizovanu verziju pre dve godine, ova igra definitivno nije ostarila dobro, posebno po pitanju grafike. Međutim, sada je jedan veliki GTA obožavalac iskoristio veštačku inteligenciju kako bi ona odlučila kako bi neki od najvoljenijih karaktera iz legendarnog San Andres dela izgledali u stvarnom životu.

Ovaj fan je podelio svoja neverovatna otkrića putem StableDiffusion Reddit foruma pod imenom AaronGNP. Ovaj gejmer takođe je potvrdio upotrebu ControlNet, Img2Img i RealisticVision kako bi pikselizovane likove pretvorio u ljude koji manje ili više izgledaju kao pravi.

Prvi karakter koji je veštačka inteligencija obradila naravno bio je glavni protagonista San Andreas naslova Karl Džonson, što je ime po kome je daleko manje poznat. Brojni korisnici Reddit platforme istakli su da je AI generisani CJ gotovo isti kao u igri iz 2004. godine, sa sličnostima koje su potpuno neverovatne.

Zatim je oživeo i policajac Tenpeni, najkorumpiraniji pripadnik policijskih snaga u Grand Theft Auto: San Andreas delu. Tenpeni je baziran na stvarnom policajcu iz LAPD Rafaelu Perezu, koji je bio glavni akter velikog policijskog Rempart skandala koji je potresao Los Anđeles kasnih devedesetih.

Iako je on dosta zao u igrici, njegov izgled u stvarnom životu prilično je ublažen nakon tretmana veštačke inteligencije. Nakon njega stigao je fanovima omiljeni Big Smouk, koji je lični izbor za najboljeg karaktera velikog dela publike. Posle Big Smouka stiže i Šin Svit Džonson, u svojoj prepoznatljivoj kombinaciji zelenog kačketa i džempera, sa Lensom Vilsonom koji je odmah iza.

Poznatiji kao Rajder, Lens Vilson je jedan od glavnih članova Grove Street Families bande u San Andreasu. Sledeći lik koga je veštačka inteligencija obradila bio je vođa Varrios Los Aztecas bande, Cezar Vialpando, koji u potpunosti izgleda kao stvarni čovek.

Pored Cezara tu je i njegova rođaka Katalina, koja takođe igra veoma važnu ulogu u čitavoj priči ove igre. Stari hipik i CJ-ov prijatelj stiže sledeći, a nakon njega i diler narkotika Majk Torento. Poslednji karakter koji je dobio tretman veštačke inteligencije jeste slepi vođa Mountain Cloud Boys kriminalne organizacije, Vu Zi Mu.

Rezultat posla koji je odradila veštačka inteligencija veoma je impresivan i tokom narednih godina biće interesantno videti koliko će ovakvi sistemi napredovati i koliko će moći da priđu u ovkiru ovakvih projekata realnom životu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group