Kako je mrki medved postao najtraženiji kriminalac Kalifornije

Masivni mrki medved, nazvan Hank the Tank, tražen je od strane kalifornijske policije, jer je provalio u desetine domova na jezeru Taho…

Meda-provalnik težak je 227 kilograma, što je znatno više u odnosu na prosečne medvede i po svemu sudeći je preskočio zimsku hibernaciju ove godine, zbog konstantnog prisustva hrane. Kako kažu vlasti ovog dela sveta, eutanazija će možda biti neophodno rešenje za ovu situaciju, budući da se životinja previše navikla na okruženje puno ljudi.

Grupe koje se bave zaštitama životinja apeluju da Henk bude prebačen na bezbednu lokaciju gde niko neće moći da naškodi njemu, dok ni on neće moći da naškodi ljudima, a svoj nadimak je stekao zbog načina na koji upada u zaključane domove ljudi. Kako kaže portparol kalifornijskih vlasti, Piter Tira: “Henk je naučio da koristi svoju veličinu i snagu da bukvalno probija u kuće ljudi. On probija vrata garaže ili ulazna vrata. U nekoliko slučajeva, upao je kroz prozor”.

Prema Facebook objavi policijske stanice South Lake Tahoe, Henk se uvukao u jednu kuću prošlog petka kroz maleni prozor, kada na svu sreću niko nije bio kod kuće. Nije uspeo da se domogne garaže, gde bi potencijalno pronašao nešto za jelo..

Bear League, organizacija koja se bori za prava životinja, kaže da je Henk dobio ove dimenzije zbog svog neverovatnog apetita prema ljudskoj hrani – mrki medvedi su inače teški od 46 do 136 kilograma. Oni apeluju da se Henk uhvati i prebaci na bezbednu lokaciju radije nego da bude ubijen, dok takođe smatraju da stanovnici ovog dela sveta moraju biti oprezniji kada se radi o bacanju hrane i prikupljanju otpadaka.

Prema BBC mreži, zvaničnici su primili više od 150 poziva zbog Henka, koji je obio skoro 40 domova, ponekad praveći ogromnu štetu i to samo u poslednjih šest meseci. Neki lokalci veruju da ovaj meda nije samo neustrašiv, već je i prijateljski nastrojen, budući da nije povredio nijednog čoveka i da više voli picu nego šumske bobice.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group