Volkswagen ID.3 nestao u požaru za tren oka

Jedan sasvim novi Volkswagen ID.3 model nestao je u vatrenoj stihiji u Groningenu, gradu u Holandiji…

Prema objava tamošnjih medija, do požara je došlo rano ujutru, a vatra je buknula praktično odmah nakon što je vlasnica isključila svoj automobil sa punjača. Nakon izvlačenja kabla, stavila je dete na zadnje sedište i pukom srećom primetila dim koji se odmah pojavio. Uzela je svoje dete u naručje i udaljila se od automobila, a potom pozvala vatrogasnu službu.

Uprkos brzom dejstvovanju vatrogasne jedinice, vatra je u potpunosti progutala ovaj automobil, dok je otećenje pretrpeo i Nissan Leaf koji se nalazio parkiran iza sada slavnog Volkswagena.

Za sada, uzrok požara se vodi kao nepoznat, ali je u svetu registrovan porast slučajeva samozapaljivanja popularnih električnih vozila vrhunskih proizvođača. General Motors je nedavno objavio da će menjati baterijske module na određenim Chevrolet Bolt modelima, baš iz ovog razloga, a Hyundai je morao da se pobrine za probleme vezane za paljenje Kona električnih modela, ukidajući ovu seriju sa domaćeg južnokorejskog tržišta.

Ovo je za sada barem prvi zabeleženi slučaj požara vezan za ID.3 modele ili bilo koji drugi automobile kompanije Volkwagen. ID.3 linija bazirana je na MEB platformi, koju koriste modeli kao što su ID.4, Cupra Born i Skoda Enyaq iV. Ukoliko se potencijalna greška odnosi i na sve ostale električne automobile grupacije, onda će se nemački proizvođač naći u velikom problemu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group