Algoritam zvanično potvrdio da je Robert Patinson najprivlačniji muškarac na planeti

Glumac Robert Patinson jeste čovek dobrog izgleda, ali sada je naučno dokazano da se može smatrati najatraktivnijim muškarcem na planeti...

Nakon svojih uloga u Hari Poter franšizi, ovaj glumac privukao je pažnju igranjem vampira Edvarda Kulena u filmovima Sumrak, Saga i kilo kulena, dok je nedavno postao prava zvezda u svojoj prvoj ozbiljnoj ulozi i iza maske legendarnog osvetnika Betmena.

Iako devojčice vrište za njim kao za Elvisom i njegov ljubavni život predstavlja glavnu temu tabloidnih naslovnica, deluje da njega to nimalo ne pogađa i ovaj glumac uspeva da održi svoj dobar izgled. Robertu Patinsonu je prvobitno dodeljena titula najatraktivnijeg muškarca na svetu pre dve godine i do danas navodno niko nije uspeo da ga skine sa ovog mesta.

Potvrda titule dolazi nakon što je algoritam zadužen za proračunavanje različitih facijalnih karakteristika analizirao sve muškarce Holivuda, uključujući Rajana Rejnoldsa, Breda Pita i Henrija Kavila. Međutim, niko od njih nije uspeo da pobedi bledolikog vampira i stane rame uz rame sa Patinsonovim savršenim proporcijama.

Patinson je osvojio krajnje impresivnih 92,15%, pobeđujući zvezdu Vičer serijala Henrija Kavila, Bredlija Kupera, Breda Pita i Džordža Klunija. Analiza se zasniva na zlatnom preseku, koji datira od renesansnog umetnika Leonarda Da Vinčija, koji ga je koristio u svom poznatom radu Vitruvijev čovek.

Kako bi se kalkulisala prava lepota lica, algoritam meri njegovu širinu i dužinu, izračunavajući svaku kalklaciju dalje pojedinačno. Mere se preuzimaju od linije kose do mesta između očiju i zatim između očiju i donjeg dela nosa. Konačno, lice osobe meri se od dna do nosa do dna brade. Kada se sve kalkulacije izvrše, osoba za koju se smatra da poseduje značajno veću lepotu od ostalih jeste ona u čijim merenjima stiže najviše jednakih brojeva.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group