Amerikanci u strahu od divljih ljudoždera koji žive u popularnom nacionalnom parku

Postoje tvrdnje o kanibalima koji žive u Nacionalnom parku Great Smoky Mountains, blizu Severne Karoline, uprkos nedostatku čvrstih dokaza...

Savremena legenda sugeriše da su oni potomci muškaraca koji su dezertirali iz Američkog građanskog rata i navodno žive potpuno odvojeno od civilizacije. Pet osoba je nestalo bez objašnjenja iz ovog nacionalnog parka, a elitna jedinica specijalnih snaga američke vojske čak je pozvana da pomogne u istragama. Najpoznatiji od ovih slučajeva je misteriozni nestanak šestogodišnjeg dečaka po imenu Denis Martin, koji je nestao tokom porodičnog kampovanja 1969. godine.

Prema Brajanu Džefriju iz podkasta Black Mass Paranormal, specijalne jedinice nisu pronašle nikakav trag malog dečaka, ali su navodno naišle na neke od 'divljih' individua o kojima se govori. U podkastu je tvrdio: "Poznato je da ova grupa divljih ljudi ima kanibalističke sklonosti."

Doni Los, još jedan podkaster zainteresovan za legendu, rekao je: "Prvi izveštaji o bilo kojem divljem čoveku u SAD pojavili su se oko 1877. godine, u zapadnoj Severnoj Karolini. Neki rudari zlata su naišli na jednog dok su išli na posao u rudnike. Pratili su ga do pećine i pronašli gomilu kostiju raznih životinja. Ne kažu da li ima ljudskih kostiju, ali to su pronašli."

Gotovo 20 godina kasnije, još jedan čovek je navodno pronađen u istom području. Kaže se da je odveden u ludnicu i otkrio ko je i odakle je došao. Brajan je tvrdio: "Nedavno je došlo do povećanja izveštaja o ovim ljudima. Navodno postavljaju zamke da bi uhvatili usamljene planinare u planinama. Specifično ciljaju starije osobe i decu."

U septembru 1981. godine, helma Polin ‘Poli’ Melton stigla je u nacionalni park da bi planinarila sa svoje dve prijateljice. Nakon što je prošetala nekoliko metara ispred, nestala je iza brda i nikada više nije viđena. Šesnaestogodišnja Treni Gibson takođe je nestala iz Great Smoky Mountains dok je bila na izletu sa svojom školom 1976. godine. Kristofer Cesna, 45, nestao je u tom području pre samo 15 godina, 2011. godine.

Godinu dana nakon toga, Derek Luking, 24, krenuo je na planinarenje stazom, a kasnije su vlasti pronašle zastrašujuću poruku na njegovom automobilu koja je glasila: "Ne traži me."

Doni Los tvrdi da lokalci nikada ne puštaju svoju decu iz vida u parku. Rekao je: "Ne puštate svoju decu da trče sama u mračne šume. To je jedno veliko i kompletno 'ne'. Ne morate sresti divljeg čoveka ili bigfuta. On može samo naići na medveda ili risa ili bilo koju životinju."

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group