Australijski ribar uhvatio čudovište iz dubina sa zubima poput žileta

Australijski ribar uhvatio je ajkulu koja obitava na velikim dubinama i poseduje neobične vilice iz pakla...

Profesionalni ribolovac Trapman Bermagui, iskoristio je svoj Instagram profil kako bi podelio zver iz mraka sa zubima oštrim kao žilet, nakon što je ovo stvorenje iz noćnih mora izvukao na brodsku palubu. Izvučena sa dubine od 650 metara, ova riba identifikovana je kao podvrsta pas ajkule, postavljajući opis iznad slike: „Lice ajkule grube kože iz dubina mora“.

Brojni Bermaguijevi pratioci pomislili su da se radi o montaži i da je ovu ajkulu nabavio u nekoj prodavnici igračaka, ali kako bi u potpunosti razjasnio situaciju, ribar je odgovorio: „Ovo definitivno nije igračka. Ovo je ajkula grube kože, takođe poznata kao podvrsta pas ajkule. Ove jedinke obitavaju na dubinama većim od šeststo metara. Uglavnom ih hvatamo u zimsko doba“.

Razgovarajući sa Newsweek mrežom, Din Grubs, direktor saradnik Obalske i morske laboratorije pri državnom univerzitetu u Floridi, uključio se u čitavu raspravu, potvrđujući da se ovde radi o pas ajkuli grube kože, naučnog imena entroscymnus owstoni.

„U mojim istraživanjima dubokog mora, sa saradnicima sam uhvatio dosta njih u Meksičkom zalivu i na Bahamima“, izjavio je naučnik. "Naši primerci su stigli sa dubina od 740 do 1.160 metara, stoga nešto dublje nego što je ovde slučaj. Ova vrsta pripada porodici pacifičkih ajkula spavača, istoj onoj kojoj pripada i grenlandska ajkula, ali je daleko manja od njih što je potpuno očigledno.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trapman (@trapman_bermagui)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Trapman (@trapman_bermagui)

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group