Italija nastavlja lov na veštice otimanjem imovine trkačkom vozaču i njegovom ocu

Uz pogaženu parolu "razdvojimo politiku od sporta" i koristimo iste, već dokazane, "evropske vrednosti" u svim sferama društva, Italijanska vlada zaplenila je svu imovinu koja pripada bivšem vozaču Haas F1 ekipe Nikiti Mezepinu i njegovom ocu...

Smeštena na severu Sardinije, ova imanja su procenjena na oko 105 miliona evra. Nova operacija italijanske vlade ciljala je ka vili poznatoj kao Roki Ram, koja je u vlasništvu trkačeve porodice i nažalost je uključena u EU listu sankcija, preneo je Rojters. Prema zvaničnim izveštajima Unije, trkačev vozač Dimitri opisan je kao član najužeg kruga ruskog predsednika Putina.

Ova zaplena predstavlja deo veće akcije italijanskih vlasti, koje su do sada zaplenile vile i jahte vredne više od 900 miliona evra bogatim ljudima koji su povezani sa ruskom vladom i sve u okviru kazne zbog invazije ove zemlje na Ukrajinu.

Najvredniji imetak koji je Italija zaplenila jeste jahta Andreja Igoreviča Melničenka, vredna 530 miliona evra, koja je oduzeta u luci Trst.

Nikita Mezepin je bio vozač Formula 1 ekipe Haas, koja je u američkom vlasništvu, tokom sezone 2021. Nakon ruske invazije na Ukrajinu, Haas je otpustio perspektivnog vozača koji je imao slabe performanse u startu, pre nego što mu je uopšte pružena šansa da se trka u nečemu što bi za njega bila tek druga sezona u sportu. Sponzorski ugovor sa kompanijom koju vodi njegov otac autmatski je raskinut, dok su logoi brenda Uralkalli, koji su dominirali liverijom bolida ove ekipe, potpuno uklonjeni.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group