Jezivo otkriće ispod Notr Dam katedrale

Radnici koji se nalaze na projektu obnove Notr Dam katedrale, restaurirajući ovaj istorijski objekat nakon požara koji ju je progutao 2019. godine, naišli su na veoma neobično otkriće...

Katedrala iz četrnaestog veka bila je dom „Tutankamonovog kovčega“, koji je bio skriven ispod njenog poda više od osamsto godina.

Pored nekoliko kovčega u obliku ljudskog tela, radnici su našli još nekoliko grobnica, par izrezbarenih ruku i bistu bradatog čoveka, koju su takođe probudili iz istorijskog sna. Na iznenađenje svih prisutnih, kovčeg je potpuno očuvan i prema preliminarnim istraživanjima pripadao je višem dostojanstveniku iz hiljadutristotih godina.

„Moguće je videti komade tkanine, kose i jastuk od lišća koji je postavljen iznad glave, što je dobro poznati fenomen iz vremena kada su sahranjivani religionzni lideri“, izjavio je glavni arhelog Kristof Besnier. „Činjenica da su ovi biljni elementi i dalje unutra znači da je telo u veoma dobrom stanju očuvanosti“, dodao je Besnier za San.

Za otkriće ovog artefakta smatra se da je od neverovatnog naučnog značaja, preneo je francuski ministar za kulturu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group