Kako da sprečite psa da halapljivo jede

Ako vaš najbolji prijatelj proždire hranu i čitavu činiju pojede za nekoliko sekundi, onda to može biti ozbiljan problem...

Halapljivost kod pasa je uobičajna i obično se javlja kod štenaca ili kod pasa koji su tek dovedeni sa ulice. Međutim, halapljivost vremenom treba da se smanji i izgubi, kako se pas navikava na dnevnu dozu hrane. Ipak, česti su slučajevi pasa koji i posle nekoliko godina jedu neverovatnom brzinom.

Brza konzumacija hrane je loša iz nekoliko ralzoga. Prva stvar jeste otežano varenje koje će psu praviti velike probleme, jer se hrana koja se brzo jede ne žvađe dovoljno što može dovesti do velikih problema. Takođe, na ovaj način može doći do povraćanja i prejedanja, a u nekim slučajevima i do gušenja.
Zato je vrlo važno da vašeg psa naučite i sprečite da jedete brzo, jer će to biti najbolja stvar za njega.


pogledajte kako izgleda kada pas halapljivo jede

Ako se pitate kako da to uradite, ne brinite jer mi imamo rešenje.

Na tržištu postoji dosta stvari koje vam mogu pomoći u ovom zadatku, ali mi vam dajemo najednostavniji i najlakši način za rešavanje ovog problema. Jednostavno u činiju sa hranom ubacite dve do tri teniske loptice i problem će biti rešen. Pas će morati da jede oko loptica i da ih pomera kako bi dašao do hrane, što će mu otežati posao i takođe ga usporiti. Na ovaj način  će hranu jesti daleko sporije i unosiće je na bolji način, a posle nekog vremena će se navići i moći će to da radi i bez loptica.

Ako vaš pas izbacuje loptice i gura ih van činije, onda možete kupiti i specijalne činije koje u sebi imaju poseban centralni deo koji simulira loptice i one se ne mogu izvaditi, tako da će vaš pas iz takvih činija morati da jede polako.

Pogledajte video klip:

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group