Najsnažnije AIKIDO tehnike

Aikido je borilačka veština sa kojom nema šale...

Aikido je moderna japanska borilačka veština koju je razvio Morehai Ušiba. Za razliku od drugih borilačkih veština koje se prvenstveno oslanjaju na udarce, Aikido ima drugačji pristup borbi. Ova veština se više bazira na samoodbrani, pa su svi uradci istovremeno i blokade.

Aikido uči korinika da koristi inerciju, težinu tela i energiju protivnika kako bi ga izbacio iz težišta i kako bi ga poborio na zemlju. U većini slučajeva se koriste ruke, ali postoje i tehnike koje uključuju noge. Aikido se najviše oslanja na direktne i brze udarce koji su praćeni mnogoborjnim polugama, hvatovima i bacanjima. Zbog toga je ovo jedna od najmsrtnonosnijih, ali i najefektivnijih borilačkih veština.

Youtube kanal „Aikidoflow“ jedan je od popularnijih borilačkih kanala i prikazuje načine na koje se ova veština može primenjivati. Majstori Aikidoa jednostavno i sa velikim naporom objašnjavaju početnicima kao da korsite ove tehnike i kako da ih najbolje primene.

Ovoga puta, oni su odlučili da nam predstave najsnažnije tehnike koje i legendarni Stiven Sigal redovno koristi.

Pažljivo pogledajte video klip i pokušajte da zapamtite ove pokrete, jer nikada ne znate kada vam mogu zatrebati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group