Pentagon upozorava da se u sunčevom sistemu možda krije matični brod vanzemaljske civilizacije

Prema zvaničnicima Pentagona vanzemaljski matični brod bi mogao biti skriven u našem sunčevom sistemu i prema njima, on je zadužen za slanje sondi na našu planetu...

Američki obaveštajni krugovi tvrde da manje sonde mogu biti korišćene na isti način na koji NASA istražuje druge planete. Izveštaji se fokusiraju na istraživanja neidentifikovanih vazdušnih fenomena, koji mogu objasniti na koji način bi matični vanzemaljski broj mogao slati manje istraživačke letelice i sonde na Zemlju.

Šon Kirpatrik, direktor Pentagonovog All-Domain Anomaly Resolution Office (AARO) odeljenja i predsedavajući Astronomskim odeljenjem na Harvardu, Abraham Leb, upozorili su svet na mogućnosti postojanja velikog broda u našem sunčevom sistemu. Osnovano prošle godine, AARO odeljenje ima za cilj da prati sve i bilo šta što se ne može identifikovati, bilo da se radi o nečemu na našem nebu, ispod vode na našoj planeti ili u svemiru.

Kako su ovi naučnici napisali: „Veštački međuzvezdani objekat mogao bi potencijalno predstavljati matični brod koji pušta manje sonde tokom svog prolaska pokraj Zemlje, što je operativno ne toliko različit pristup u poređenju sa NASA misijama. Ovi mali istraživači bi mogli biti odvajani od matične letelice plimskom gravitacionom silom našeg Sunca ili uz pomoć njihovih manevarskih mogućnosti“.

Tokom 2005. godine, Američki kongres zamolio je NASA da prečešlja nebo u prostoru zemaljskog prečnika od 140 metara. Kako bi ovo istraživanje bilo izvršeno, nastao je Pan-STARRS teleskop. Tokom pretrege neba, teleskop je otkrio Oumauamua, dugačko, tanko međuzvezdano telo u obliku olovke, koje nije ostavljalo trag kao kometa iza sebe. Brojni vodeći naučnici su smatrali da je ovo kosmičko telo veštačkog porekla.  

Kako su ovi istraživači dodali: „Uz pravilan dizajn, ove male sonde mogu stići do Zemlje ili do drugih planeta sunčevog sistema radi istraživanja, dok njihov matični brod prolazi u deliću razmaka od naše planete i Sunca, odnosno baš kao što je ’Oumuamua’ to uradila. Astronomi ne bi bili u mogućnosti da primete gomilu mini sondi zbog toga što one ne reflektuju dovoljno sunčeve svetlosti kako bi ih naši teleskopi detektovali“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group