Pronađena formula večne mladosti?

Korisnici društvenih mreža šokirani su zbog muškarca koji je uspeo da smanji svoju epigenetsku starost za 5.1 godinu za sedam meseci…

Osnivač kompanija KernelCo i Blueprint, Brajan Džonson, investira milione u projekte koji se bave povratkom mladosti, nakon što je prodao svoju kompaniju PayPalu za 800 miliona dolara 2013. Njegove epigenetske godine smanjile su se sa 47 na 42.5.

Jedna viralna objava na Twitteru, koju je podelio preduzetnik Maks Hertan, objašnjava nam Džonsonov Blueprint model, koji ima za cilj da “izmeri svih 70 organa u Brajanovom telu, a da potom smanji njihovu biološku starost koliko god to bilo moguće”. Plan uključuje tri obroka dnevno, suplemente i na stotine mera uzetih tokom procesa.

Njegov Blueprint zaintrigirao je korisnike – budući da zahteva konzumaciju 25 tableta dnevno, striktne vežbe, negu kože i rutinu kada se radi o spavanju. Korisnici Twittera su se izrugivali sa Džonsonom na internetu, gde je jedan rekao: “Bratac troši milione i milione dolara kako bi imao duži, dosadni, kukavički život”.

Osnivač Blueprint mu je odgovorio: “Znam kako izgleda kukavički život, i ovo definitivno nije to”.

Drugi korisnik Twitter mreže rekao je: “Ne želim da umrem prerano, ali takođe ne želim da živim večno. Radije bih uživao sa dobrim prijateljima, u dobroj hrani i dobrom provodu. Zamislite samo pridržavanje ovom načinu života, da bi vas na kraju udario autobus ili se na primer okliznete pod tušem”.

Još jednom, Džonson je morao da odgovori: “Ova priča se ne svodi na večni život. Ona vas pita da li želite da živite sutra. Dan, po dan. Nekako, sutra uvek ima nešto novo da nam ponudi”.

Mnogi ljudi su se uključili u ovu priču, govoreći kako će radije umreti pet godina ranije, a da su pritom svesni da su proživeli svoj život onako kako su oni želeli, dok je Džonson sve vreme pokušavao da ih razuveri i objasni im kako njegov način života ne predstavlja nikakvo žrtvovanje, ali definitivno u sebi sadrži viši cilj.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group