Ko je najbolji PR-ovac u hrvatskoj politici?

Novinari koji prate rad hrvatskih političara ocenjivaće političke PR-ovce sa kojima su u svakodnevnoj komunikaciji...

Ko je u svetu političkog PR-a dostupan, brz, elokventan, konkretan i korektan, a ko se ne javlja na telefon kad je bitno, saznaćemo na 12. Weekend Media Festivalu koji se ove godine održava od 19. do 22. septembra u Rovinju.

Državne institucije moraju biti transparentne u svom radu i na raspolaganju za upite medija, ali da li je to realna situacija u Hrvatskoj? Osobe zadužene za komunikaciju s medijima ponekad nestanu s radara, uglavnom u situacijama koje su problematične, a kojih našoj politici ne nedostaje. Ko najbolje upravlja komunikacijama, a ko se služi manipulacijama?

Na Weekend Media Festivalu ove će godine po prvi put biti proglašeni najbolji hrvatski politički PR-ovci. U anketi koju Weekend organizuje u saradnji sa agencijom Ipsos učestovaće će novinari koji prate rad Vlade, Ministarstava, i predsedničke kancelarije i ocenjivati PR-ovce s kojima najčešće sarađuju. Navešće se najbolje i najlošije prakse s kojima su se susreli, upozoriti na probleme u odnosu s PR-ovcima i navesti karakteristike koje bi češće voleli videti kod kolega s druge strane komunikacijskog kanala.

Kvalitetna saradnja PR-ovaca i novinara izuzetno je važna za obe strane, a verovatno najizazovnija kad se radi o politici. Cilj ovog izbora je istaknuti najbolje prakse i ukazati na područja u kojima bismo mogli biti još bolji. U anketi će učestvovatii politički novinari koji su u svakodnevnom kontaktu s PR-ovcima iz tog sektora, pa smo sigurni da će pohvale najboljima biti itekako zaslužene“, rekao je Nikola Vrdoljak, direktor programa festivala.

Rezultati istraživanja ukazaće na probleme koji se javljaju u odnosu novinar/PR-ovac kako bi saradnju u budućnosti mogli unaprediti.

Zadovoljstvo nam je učestvovati u projektu čija je namera unapređenje cele komunikacijske struke, isticanje pozitivnih primera i nagrađivanje najboljih. Rezultati istraživanja pokazaće nam gde smo danas i šta trebamo unaprediti kako bi se ostvarili naše ciljeve”, rekao je Ante Šalinović, direktor istraživanja medija i oglašavanja u IPSOS Adria.

Najveći regionalni festival komunikacija je, osim po zanimljivim predavanjima te provokativnim i konstruktivnim raspravama o trendovima u medijskoj industriji, poznat i kao mesto najbolje zabave. Ovogodišnji 12. Weekend Media Festival koji se održava od 19. do 22. septembra tako u Rovinju donosi pomno osmišljen muzički program u duhu Woodstocka, iz vremena kad je muzika postala umetnost i sredstvo otpora.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group