Zašto kondomi pucaju?

Kondomi su odličan oblik zaštite od polnoprenosivih bolesti i neželjene trudnoće, međutim, jedini način na koji efikasno rade je ako ne puknu tokom upotrebe...

Pucanje kondoma svakako je ubica raspoloženja i za vas i za vašu partnerku i može dovesti do razornih posledica. Ovog puta vam otkrivamo glavne razloga zbog kojih oni pucaju, u kombinaciji sa jednostavnim i efikasnim načinima da se zaštitite od tog nemilog događaja.

PROVERITE DATUM ISTEKA

Ako ste u trenutku strasti sa devojkom i jedini kondom koji možete pronaći je onaj na koji ste zaboravili da se nalazi na zadnjoj strani novčanika, obavezno proverite datum isteka. Znamo da je to poslednja stvar o kojoj želite da razmišljate dok ste u žaru trenutka, ali datumi isteka su tu s razlogom. Kada kondom dostigne krajnji datum, neće biti efikasan u zaštiti vas i vaše partnerke jer vrlo lako može pući.

PRAVILNO ČUVANJE

Kao i vaš omiljeni napitak, vaše kondome treba čuvati na hladnom i suvom mestu. Ako ostavite svoje kondome skrivene u vrućem automobilu ili na noćnom ormariću na direktnoj sunčevoj svetlosti, možete oštetiti materijal od kog su napravljeni i učiniti sebe i svoju partnerku podložnim polnoprenosivim bolestima. Da biste bili sigurni da su vaši kondomi u potpunosti zaštićeni od spoljašnjih elemenata, pronađite mesto u svojoj spavaćoj sobi gde možete da ih držite bezbedno skrivene. Ako odlučite da držite kondom u novčaniku, pazite da ne stoji dugo, budući da zbog trenja može izgubiti svoje dejstvo.

NEDOSTATAK LUBRIKACIJE

Ako dođe do trenja tokom seksa, ne samo da će to izazvati bol za vas i vašu partnerku, već može uzrokovati pucanje kondoma. Da bi vaši kondomi ostali netaknuti, uverite se da koristite lubrikant ili kupite one koji su prethodno podmazani. Dodavanje lubrikanta može pomoći da vaš kondom bude zaštićen od bilo kakvog trenja i omogući vama i vašoj partnerki da uživate u svom intimnom trenutku bez ikakvog straha od pucanja, što ga čini prijatnijim za vas oboje.

VELIČINA JE VAŽNA

Poput onog poslednjeg para farmerki na rasprodaji koji nije bio vaše veličine, kondomi dolaze u različitim veličinama kako bi bili udobniji i omogućili bolju cirkulaciju vašem polnom organu. Ako primetite da su vam kondomi previše zategnuti, trenje i napetost mogu dovesti do toga da se pocepaju. Ako se mučite da pronađete kondom koji vam daje malo slobode, pokušajte da povećate veličinu. Međutim, ako otkrijete da su vam kondomi previše labavi ili da gubite bilo kakav osećaj, isprobajte one koji u svom nazivu imaju ULTRA THIN.

PRAVILNO NOŠENJE

Jednostavna činjenica, kondom neće biti efikasan ako se ne namesti pravilno. Uvek ih treba nežno postavljati, ostavljajući malo prostora na vrhu kako bi se sprečilo cepanje ili pucanje. Ako ste nervozni ili previše uzbuđeni da pravilno stavite kondom, zamolite partnerku da vam pomogne. Odvajanje vremena da pravilno stavite kondom je od suštinskog značaja za smanjenje pucanja sa kojima se možete suočiti. Međutim, ako odlučite da udvostručite kondome da biste dobili dodatnu zaštitu, znajte da su oni na taj način zapravo manje efikasni.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group