Čovek dobio novi 'iPhone bez kamere' i razlog iza toga je zanimljiv

Slika takozvanog novog 'iPhone telefona bez kamere' postala je viralna na Redditu - ali postoji zanimljiv razlog zašto mu nedostaje ovaj za mnoge ključni deo...

Obično kamere na iPhone ne prolaze nezapaženo jer se njihovi moduli čine sve većim svake godine. Pro modeli iPhone telefona imaju tri kamere koje strče sa zadnje strane, dok obični modeli generalno imaju dve - tako da ih nije teško primetiti.

Međutim, na Redditu, jedan korisnik je podelio sliku telefona bez kamere sa Apple logoom na zadnjoj strani. Mnogi korisnici pametnih telefona su zbunjeni ovom slikom.

Zanimljiva pozadina

"iPhone bez kamere koji je izdat mom prijatelju koji radi u nuklearnoj elektrani," napisao je anonimni korisnik na platformi. "Kamere nisu dozvoljene."

Prema izveštaju Međunarodne agencije za atomsku energiju iz 2020. godine, pametni uređaji mogu "potencijalno uvesti nove opasnosti, ranjivosti i načine kvara" ako nisu pravilno odabrani, iako mogu biti korišćeni "u opremi ili sistemima za povećanje sigurnosti i pouzdanosti nuklearnih elektrana".

Međutim, čini se da mnogi komentatori nisu potpuno poverovali u to, jer je jedna osoba tvrdila: "Apple ne proizvodi ove telefone, već ih prave treće strane koje kupuju od Apple kompanije, uklanjaju kamere i prodaju ih vladinim agencijama."

Dok je neko drugi rekao da "naši ljudi u našim elektranama nose svoje regularne mobilne telefone", ali je dodao da "možda je drugačije u vladinim nuklearnim postrojenjima".

Još jedan post na Redditu tvrdio je da je našao jedan u radnji, ali u ovom trenutku, Apple ne nudi iPhone bez kamere. Jedan fan iPhone modela bez kamere obratio se na Apple forumu da pita može li nabaviti jedan za svog muža.

"Zdravo, na poslu mog muža mobilni sa kamerom je zabranjen zbog zaštite podataka itd., pa on koristi stari telefon bez interneta, bez WhatsApp, samo telefon i SMS, pa bih volela da mu kupim iPhone bez kamere, ali ne želim da plaćam za lepe i dobro razvijene kamere i onda ih skidam, imate li neki savet?" napisali su.

Odgovor je glasio: "Svaki iPhone trenutno ima kameru napred i nazad. Nema načina da se kupi iPhone bez kamere. Možete onemogućiti aplikaciju Kamera u Ograničenjima gde možete onemogućiti funkcije kao što su Kamera, FaceTime, Safari (Internet) itd. ... npr. ako imate dete. Ali sa hardverske strane? Ne, nema načina da se uklone kamere."

Još jedna tema sugerisala je da bi "nezavisna servisna radnja" mogla ukloniti kamere, ali bi to "poništilo vašu garanciju".

Ukoliko nešto izgleda previše čudno da bi bilo istinito, verovatno i jeste.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group