Kako smiriti veš mašinu koja lupa i skače

Ako vaša veš mašina proizvodi buku kao bubanj na rok koncertu, onda vam pokazujemo kako da to rešite...

Veš mašine su danas neophodne i gotovo je nezamislivo živeti bez njih. One nam omogućuju da veš peremo brzo, efikasno i učinkovito. Međutim, problem nastaje kada mašine postanu previše bučne. Ovakva buka najčešće se javlja tokom centrifuge, odnosno izvlačenja vode iz veša.

Tada se bubanj mašine okreće pri velikim brzinama, što dovodi do vibracija. Zvuk zujanja je normalan, ali buka i  poskakivanje mašine ne bi trebalo da se dešavaju. Ako vaša mašina skakuće po kupatilu i ako jako udara tokom centrifuge, onda to morate srediti.

Najčešći razlog zbog kojeg se ovo dešava je da mašina nije dobro nivelisana, odnosno da ne stoji ravno na podlozi na kojoj se nalazi. To lako možete ispraviti pomoću malih nogara koji se nalaze ispod mašine.Njih jednostavno odvijajte i zavijajte dok ne namestite mašinu da ravno stoji i da se ne klacka.

Sledeći razlog udaranja može biti i količina veša. Ako je mašina previše prazna, može doći do neravnomernog okretanja bubnja koji može dovesti do udaranja. Zato mašinu uvek lepo rasporedite sa vešom i nikada je ne palite samo za nekoliko komada odeće.

Ako nivelacija i raspored veša ne pomognu, onda se može desiti da su amortizeri u mašini koji pridržavaju bubanj dotrajali i da se moraju zameniti, a za takav posao moraćete da kontaktirate servis ili majstora.

Pogledajte klip koji će vam ovo malo bolje objasniti, a koji je pripremila kompanija LG.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group