LG DukeBox OLED zvučnik: umetničko delo ili gedžet

Zaboravite na projektore, dosta je bilo televizora, i ignorišite usisivače, jer je inovacija decenije kompanije LG upravo stigla...

Na iznenađenje mnogih, to nije ni frižider, ni veš mašina. Oni koji su pretpostavili da je reč o kuhinjskom aparatu, žao nam je! Nemojte ni pomisliti da se južnokorejski tehnološki gigant ponovo upušta u posao sa telefonima. Ovoga puta, LG se kladi na retro-futuristički koncept zvučnika koji planira da predstavi na CES 2024.

Dobro, možda smo malo preterali nazivajući to 'inovacijom decenije'. Ono što LG misli da bi moglo da ih dovede u centar pažnje na najvećem tehnološkom događaju godine, Samsung je uradio pre decenije, sa predstavljanjem HW-F750; prvog soundbara na svetu sa vakuum cev pojačalom. Jedina razlika je što LG predstavlja DukeBox kao 'konceptualni zvučnik' a ne kao soundbar.

Ukratko, deset dana od danas, kada svet bude diskutovao o najboljim, najgorim i najnapadnijim gedžetima predstavljenim na CES 2024, LG DukeBox, koji kompanija naziva 'inovativnim audio proizvodom', će se naći među poslednjima. Dizajniran od strane LG Labs, DukeBox spaja staromodne vakuum cevi, kakve se viđaju na džukboksovima, sa modernim OLED panelom za mešavinu audio-vizuelnih čuda.

Na LG način, "Proizvod besprekorno kombinuje šarm vakuum cev audio tehnologije sa najsavremenijom transparentnom OLED panel tehnologijom." Proizvod koristi vakuum cev audio tehnologiju, koncept koji datira još od džukboksa iz 1890. godine.

Iako se reklamira kao zvučnik, DukeBox je i dalje namenjen da radi kao bilo koji stari displej. "Transparentnost OLED displeja može se prilagoditi, stvarajući očaravajući vizuelni efekat podsećajući na vakuum cev audio sistem zatvoren u transparentnoj staklenoj kutiji. Štaviše, DukeBox je svestran i može se koristiti za uživanje u kvalitetnom sadržaju kao što su filmovi, ili čak stvaranje ugodne atmosfere kamina gde je vakuum cev vidljiva među treperećim plamenovima," navodi kompanija.

DukeBox se ponosi transparentnim OLED panelom koji prikazuje cevasto pojačalo. Uz svoje vakuum cevi, LG DukeBox takođe ima prednji donji zvučnik i dva 360 zvučnika za ultimativni zvučni pejzaž.

Detalji o ceni i dostupnosti ostaju nepoznati u trenutku pisanja ovog članka, a kao što je ranije pomenuto, zvučnik je trenutno u konceptualnoj fazi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group