Novi iPhone modeli se toliko pregrevaju da ih je nemoguće držati u rukama

Svega dva dana nakon što je Apple lansirao svoje isčekivane iPhone 15 i 15 Pro Max modele, ovaj tehnološki gigant našao se pod velikim kritikama javnosti zbog tvrdnje da se njegovi novi proizvodi greju toliko da ih je nemoguće držati u rukama...

Očekivanja po pitanju mogućnosti novih iPhone 15 modela bila su prilično visoka, posebno među ljubiteljima brenda koji stižu iz sveta gejminga, zahvaljujući A17 Pro sistemu na čip tehnologiji koja omogućuje novim uređajima da dostignu veće brzine od M2 MacBook modela.

Ovaj posebni SoC sistem trenutno se nalazi samo na 3nm velikim čipovima u industriji, a uprkos tome što nema sumnje u njegove mogućnosti, on je do sada naišao na veoma pomešane ocene. Jedan kineski recezent, koji se predstavlja pod imenom Geekerwan, objavio je ekstenzivnu recenziju novih iPhone modela, tačnije A17 Pro čipa, testirajući ih kroz različite segmente upotrebe i gejming sesije.

On je zaključio da se A17 Pro može zagrejati tokom obavljanja intenzivnijih zadataka, dostižući tempereture do 48 stepeni Celzijusa. Pored toga, čip takođe može trotlovati performanse pod određenim stresovima. Geekerwan je igrao Genshin Impact naslov pola sata pri visokim grafičkim postavkama u prostoriji u kojoj je bilo 25 stepeni kada je njegov uređaj dostigao temperature koje su automatski aktivirale sistem za samoočuvanje koji spušta performanse kako bi regulisao radnu temperaturu.

Recezent je zatim krenuo da igra Resident Evil Village na iPhone 15 Pro Max modelu i primetio je da su nivoi njegovih performansi počeli da opadaju, sa A17 Pro koji se sa stabilnih četrdeset i pet naglo srozao na trideset fps-a. U međuvremenu, kanadski recezent i tektuber RJey iskoristio je X, bivšu Twitter platformu kako bi izjavio da iPhone Pro Max zaista postaju zastrašujuće vreli ponekada, a kada ih koristite bez maske jednostavno ih nije moguće držati u rukama.

Međutim, na sve ovo oglasila se i kompanija Apple potvrdivši mogućnost da se njeni novi uređaji pregrevaju, a tokom intervjua datog za IGN, predsednik brenda, Tim Milet, izjavio je da novi iPhone 15 Pro poseduje snagu koja može progoreti rupu sa zadnje strane, ali je istovremeno insistirao da su sve mere preduzete kako se tako nešto nikada ne dogodilo.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group