Praktični gedžeti za izlet u prirodi

Izleti u prirodi su odličan način da provedete vreme sa porodicom i prijateljima na svežem vazduhu, družeći se i zabavljajući se. Bilo da je u pitanju samo popodne ili celodnevni piknik, nema ničeg lepšeg od uživanja u ukusnoj hrani spremljenoj napolju, zajedništvu i igranju igara na livadi, u šumi, na planini ili pored vode.

Zašto da uz pomoć najnovije tehnologije ne napravimo sebi i svojim najdražima još veći ugođaj i ostanemo u prirodi koliko god želimo tako da nas ništa ne ometa? Koji su to praktični gedžeti koje biste mogli poneti na izlet?

Bluetooth zvučnik

Kompaktan zvučnik koji radi na razdaljini od približno deset metara, biće pun pogodak za odlazak na izlet i doprineti veselijoj atmosferi. Pre nego što se odlučite koji model ćete kupiti, informišite se o tome koliko dugo traje baterija, kao i koja je jačina i kvalitet zvuka koji reprodukuje. Neki od njih imaju i ulaz za USB i vodootporni su. Veoma su povoljni, zgodni su za nošenje u torbi, lako se povezuju sa vašim telefonom, a ima čak i onih sa kojima možete napraviti karaoke party.

Uređaj za zagrevanje duvana

Ovaj gedžet je namenjen samo odraslim ljubiteljima prirode koje su pušači, a predstavlja alternativu cigaretama. Kada govorimo o ovim uređajima, treba spomenuti IQOS kao elektronski uređaj koji ne sagoreva duvan, već ga samo zagreva, čineći da konzumacija duvana bude bez vatre, dima, pepela i uz manje neprijatnih mirisa. Brzo se puni, jednostavno se koristi i veoma je pogodan za nošenje. Ovaj uređaj će vam biti vrlo praktično rešenje za prijatnije konzumiranje duvana bez dima na izletu – ali imajte u vidu da nijedan uređaj na bazi duvana ili nikotina nije bez rizika i izaziva zavisnost.

Mini espreso aparat

To što se nalazite u prirodi ne znači da ne možete da uživate u šoljici vrhunske espreso kafe. Portabl mini espreso aparat oduševiće sve prisutne na pikniku sveže napravljenim toplim napitkom kao iz kafića. U ovakav uređaj može da stane oko 50 ml tečnosti, nije mu potreban nikakav izvor struje i njime se u potpunosti upravlja ručno. Potrebno je samo dodati espreso kafu u odeljak predviđen za to, sipati vrelu vodu i eto aromatičnog espresa za vašu porodicu, prijatelje i vas.

Džepni punjač

Uživajte u svim blagodetima tehnologije bez obzira na to što ste na pikniku na kojem nema punjača, ni utikača. Pre nego što pođete, napunite sve uređaje koji su vam potrebni na izletu – telefon, tablet, zvučnik itd. Osim toga, neka vam se pri ruci nađu bežični punjač ili eksterna baterija (tzv. powerbank) koji predstavljaju idealno rešenje za odlazak u prirodu kada nam je potrebno da više ljudi dopuni svoj gedžet. Preporučljivo je opredeliti se za neki od solarnih punjača koji poseduje funkciju brzog punjenja, a sadrži i LED kampersko svetlo.

Ranac koji čuva temperaturu hrane i pića

Nositi ručni frižider nije baš lako, naročito ako su vam ruke već pune i imate mnogo prtljaga da nosite. Umesto nošenja frižidera u ruci, na tržištu postoje torbe i rančevi koji će vaše namirnice i piće održati hladnim. Ranac je dizajniran tako da se nosi na leđima što je mnogo lakše i praktičnije rešenje. Uz to, otporan je na vodu i sunčeve zrake. Ako među vama ima i malih izletnika u pelenama, ovi rančevi će olakšati roditeljima da bezbedno čuvaju hranu za bebe u prirodi, čak i po visokim letnjim temperaturama.

Uređaj koji rasteruje insekte

Šta nam uvek pokvari boravak u prirodi? Zna se – komarci. Srećom, tu je lako prenosivi uređaj koji rasteruje komarce bez upotrebe hemikalija i neprijatnih mirisa. Bežičan je i bez ikakvih potrebnih punjača i utičnica, treba samo da ga postavite tamo gde sedite. Konačno možete da uživate u izletu bez iritantnog zujanja i neugodnih uboda. Prednost ovog uređaja je što emituje ultrazvuke frekvencije koja odbija ženke komaraca koje nas ubadaju i sisaju krv, a neškodljiv je kako za ljude tako i za kućne ljubimce. S obzirom da radi na baterije koje traju i do 100 sati, idealan je za izlete u prirodi, a domet delovanja mu je do tri metra.

Ovi mali uređaji učiniće vaš boravak u prirodi prijatnijim i interesantnijim, zahvaljujući njima nećete morati da požurite kući jer vam nešto nedostaje i biće vaši mali saveznici s kojima vam neće biti neudobno ili dosadno.

PROMO

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group