Noćno sajberpank izdanje japanskih metropola

Noćni život velikih metropola vekovima nadahnjuje inspiraciju umetnika...

Vinsent Van Gog u svojoj karijeri naslikao je delo poznato kao Café Terrace at Night, na kome možemo videti anonimne goste tokom uživanja u kasnim večernjim pićima pod zlatnim svetlima bašte jednog lokala. Moderni fotografi takođe su privučeni kao leptiri dramatično osvetljenim i osenčanim figurama urbanih povečerja i noći. Jedan francuski fotograf i umetnički direktor pronašao je svoju inspiraciju u neonski osvetljenim urbanim lavirintima Tokija. Lutajući noćnim satima, Aiši je stvorio futurističke kadrove urbanog okruženja transformisanog u sajberpank panoramu pod okriljem tame.

Aišijeve predivne fotografije dolaze u tri kolekcije nazvane Above Tokyo, Japan Nights i Hunt the Dark Neon. Tri serije fotografija ovekovečuju mesta kao što su Tokio, Kjoto i Osaka, navodeći svoje gledaoce na neverovatna putovanja njihovim mračnim i fascinantnim kvartovima i ulicama.

“Moj rad je inspirisan sajberpank i futurističkim univerzumima, temama nalik Blade Runner ili Matrix filmova na primer”, izjavio je fotograf. Kako bi dostigao ovu nestvarnu estetiku, Aiši može biti viđen na ulicama japanskih metropola između ponoći i pet ujutru. Iako se njima kreće u kasnim noćnim satima, kako ovaj fotograf tvrdi, ulice gradova nikada nisu potpuno puste. “Volim da se izgubim i zadesim se u unikatnim predelima koji mi pružaju savrešene ideje i neverovatne pozadine za moja dela”, dodao je Aiši.

Umetnik je u svojim radovima posvećen najneobičnijim stvarima koje mu tama i svetlost mogu doneti, dok njegove fotografije često na izvanredan način prikazuju neonska svetla koja kao da krvare svoju boju u tamu koja ih okružuje. “Pokušavam da pronađem i uhvatim svetlost, refleksije i perspektivu noći kako bih kreirao savršenu posmatračku poziciju, ali i sam postao putnik sablasnog univerzuma skrivenog izvan naše realnosti.”

N.Đ.

Izvor: My Modern Met

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group