Pobednik u lutriji žali što je ikada dobio toliki novac na prvom mestu

Za gotovo dvanaest miliona evra možda ne možete kupiti sreću, ali svakako možete sebi priuštiti dosta stvari, što za pojedine može predstavljati istu stvar...

Međutim, jedan čovek koji je osvojio ovu sumu novca na lutriji žali što mu se to nikada dogodilo. Mark Lipšam svoj srećni dan imao je 2017. godine kada je na Novom Zelandu postao multimilioner. Nekoliko nedelja pre ovog događaja, on je počeo da ’sanja svoje brojeve’, zapisujući ih kako bi ih iskoristio na svom loto listiću.

Pošto je dobio glavnu nagradu, tada pedesetrogodišnji vozač kamiona napustio je svoj posao sledećeg dana, potpuno nesvestan unutrašnje borbe sa kojom će se suočiti. Kako je Mark izjavio lokalnim medijima: „Veliki novac mi je doneo dosta problema, posebno ličnih jer jednostavno nisam mogao da funkcionišem kako sam to činio do tada“.  

Ovaj čovek se prisećao da je upao u neko stanje depresije, stresa i frustracije jer su drugi počeli da očekuju novac od njegove loto nagrade. Uprkos tome što je osvojio ogromnu sumu novca, Mark je nastavio da živi u svom skromnom domu i opredelio se da ne napravi bilo kakvu veliku kupovinu sa svojim novcem, jer je brinuo zbog toga što je znao da ne ume da kontroliše toliku sumu.

Dve godine nakon njegove epske sreće, otac dvoje dece je preko svog komšije upoznat sa ljudima koji navodno umeju da barataju novcem i osoboma koja su mu naplaćivale nešto preko sedamdset hiljada evra kako bi ga učile zdravlju, vezama, pravnim akcijama i finansijama.

Ovaj tim je plaćen od strane Marka za svoje usluge i uvek je naglašavao kako su oni prilično skupi i da vole da budu plaćeni kada to zatraže. Mark je potom postao daleko sigurniji po pitanju finansija i planirao je da investira u nepokretnu imovinu, zbog čega je prema njegovim tvrdnjama jednom savetniku dao gotovo 1,78 miliona evra te iste godine kako bi mu kupio jedno imanje.

Nakon što se vratio sa višemesečnog putovanja sa svojim ćerkama, savetnik ga je obavestio da su kupovine odložene na neko vreme i odbijao je da razgovara sa svojim klijentom. Mark je zatim potpuno presekao profesionalnu vezu sa svojim asistentom, otkrivajući da njegov bankovni račun poseduje balans od svega 7,35 miliona evra.

Kako je Mark izjavio za New Zealand Herald: „Na kraju, ovo mi ništa nije pomoglo. Zapravo sam prevaren i izgubio sam dosta novca.“ Međutim, bivši vojni službenik pokrenuo je pravnu bitku kako bi vratio svojih 1,78 miliona evra, koje je savetnik od njega navodno otuđio.

Sud u Oklendu je zatim dokazao da je ova agencija ili krivotvorila ugovor o slobodnom radu, koji je potpisan za usluge njenih zaposlenih, ili su ga kupili sa neovlašćene internet stranice. Na kraju dugogodišnjeg sporenja obe strane su svoje probleme rešile vansudskim sporazumom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group