Ručak koji vas može zadaviti ipak nije toliko ubitačan kada se lepo 'pripremi'

Brojnim ljudima koji su preminuli tokom obroka se to u većini slučajeva dogodilo zbog toga što su se ugušili hranom koja nije dobro skuvana ili nekom sličnom nesrećnom okolnošću, ali nikako zbog toga što je sama hrana poželela da svari njih...

Užasavajuća pomisao zapravo je realnost, jer na svetu postoji nekoliko delikatesa koji su upravo opasni po život ukoliko nisu pripremljeni i pojedeni na pravi način, dovodeći svoje konzumente do užasavajućih slučajeva smrti. Jedna korejska poslastica poznata kao sannakji, predstavlja hobotnicu koja se jede dok je živa. Ovo je sveže jelo, toliko da svežije ne može biti jednostavno, dok se hobotnica priprema na način zbog kog još uvek mrda kada je servirana.

Dok je nesrećna životinja još uvek živa, ona je iseckana na komada i služi se odmah, dok ovo jelo, koje ljudi često nazivaju ’hobotnica koja se migolji’, neretko dovodi do toga da se njegovi uživaoci zamigolje, ali doslovno. Kao što nam je već poznato, hobotnice poseduju osam pipaka sa pijavkama i predstavljaju veoma pametna i fleksibilna stvorenja koja se mogu ugurati u male prostore i izvući iz istih, popeti se uz sve što postoji i zaslepeti svoje neprijatelje uz pomoć vrećica mastila u okviru fantastičnih begova koji su samo njima svojstveni, između svega ostalog.

Međutim, ova zadivljujuća stvorenja i dalje mogu biti aktivna kada se posluže, što znači da je veliki broj ljudi bacio kašiku upravo tokom uživanja u hobotnici zbog toga što se neki od pipaka tvrdoglavo zalepio za njihova grla. Bili smo svedoci brojnih vlogera, blogera i običnih ljudi koji su snimljeni tokom poslednjeg plesa ili sa hobotnicama zalepljenim za lice, stoga je jednostavno veoma bitno znati koliko je sveukupno opasno ono u šta se ovi neustrašivi sladokusci upuštaju.

Naravno, u ovim snimcima u kojima su ljudi završavali sa pipcima na licu ili u grlu, nije navedeno da se delimično radi i o ljudskom uzroku, jer kada se ovaj obrok pripremi na pravi način, onda od opasnog postaje potpuno bezbedan za jelo. Pre svega, iskusni kuvari uklanjaju sluz sa pipaka, jer ona svakako nije prijatan za jelo, a zatim seku hobotnicu na male komade koji neće ometati ili udaviti goste, kako je jedan nutricionista objasnio. Ovakva priprema drastično smanjuje mogućnost davljenja od sannakji obroka, ali ko je dovoljno taličan udaviće se i trešnjom tako da iako su rizici minimalni, oni nikada nisu ravni nuli.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group