Vikend u luksuznom stilu

Kada poželite potpuni ugođaj za sva vaša čula, opuštanje u luksuznom ambijentu i uživanje u krstarenju između dva srednjovekovna grada, uradite to otmeno i sa stilom!

Jer… Život je lep! Kakve god limite i prepreke da postavi pred nas, uvek je izazov da stignemo do cilja i da uživamo u svakom danu. Život čine svi oni trenuci koji su nam se kroz prošlost urezali u srcu, a činjenica je da kada evociramo naše uspomene, najviše nam naviru interesantni doživljaji i značajni susreti sa putovanja. Tako smo i mi nedavno odlučili da zabeležimo nove impresije, iskočimo iz rutine i za produženi vikend posetimo jedne od najlepših evropskih prestonica - harizmatičnu Budimpeštu i šarmantni Prag, koje smo spojili nezaboravnom Rols Rojs avanturom.

Kompletan ugođaj na obe destinacije smo upotpunili uživanjem u najluksuznijem lancu hotela, koji nas je razmazio na prvom koraku. Four Seasons je postao naša nova oaza, melem za dušu i telo, a sigurni smo da ćete i vi, ukoliko već niste, spoznati magiju njihovih spa&wellness usluga, i da ćete uživati u udobnosti njihovih baršunastih kreveta i jastuka. Svim gostima sa istančanim ukusom, Four Seasons je na usluzi 24/7, tokom svih godišnjih doba (kako i sam naziv govori), na neodoljivim destinacijama širom sveta.

OPUŠTANJE U HOTELU

FOUR SEASONS HOTEL GRESHAM PALACE BUDAPEST

Naše prvo odredište bila je Budimpešta, grad burne istorije, sa brojnim znamenitostima i spomenicima, raskošnom arhitekturom, lekovitim izvorima i uređenim banjama, parkovima, trgovima, šetalištima, grad koji se razvio spajanjem Budima, na desnoj i Pešte, na levoj obali najpoznatije evropske reke Dunav.

Pronalazeći svoje mesto na staroj strani Dunava, Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest svojim veličanstvenim izgledom koji je inspirisan Art Nouveau epohom, podsetio nas je na dvorac iz bajke, sa atraktivnim pogledom ka reci i poznatom Sečenjijevom lančanom mostu (Széchenyi Chain Bridge). Originalno izgrađen 1906.godine, kada je bio sedište Gresham Life Insurance kompanije, ovaj hotel i danas u sebi pažljivo čuva svoju istoriju, uprkos modernizaciji i trendovima koje prati. Kada jednom odsednete u ovom hotelu i kada upoznate njegovo okruženje, shvatićete zašto se Budimpešta naziva “Parizom istoka”, a ono što se nalazi unutar hotela će vas očarati – poput Preciosa lustera koji se spušta sa staklenog plafona u hotelskom lobiju, podnih mozaika, vitraža, vijugavog stepeništa za koje vam se čini da se uspinje u nedogled, dela mađarskih umetnika 20.veka i drugih izražajnih detalja.

Nakon dva dana, spremali smo se za novu avanturu do Praga, a ispred hotela nas je čekao gospodin veličanstveni - Mr. Phantom. Naš luksuzni odmor nas je iz dunavske metropole, Budimpešte, odvela do Boemske prestonice, Praga, pružajući nam nezaboravnu avanturu i uživanje u neponovljivoj mešavini veličanstvene prirode i besprekornog putovanja, ultimativne gostoljubivosti i vožnje na čarobnom ćilimu, uranjajući nas u čist luksuz.

ROLLS-ROYCE EPSKA AVANTURA

Naš luksuzni odmor nas je iz dunavske metropole, Budimpešte, odvela do Boemske prestonice, Praga, pružajući nam nezaboravnu avanturu i uživanje u neponovljivoj mešavini veličanstvene prirode i besprekornog putovanja, ultimativne gostoljubivosti i vožnje na čarobnom ćilimu, uranjajući nas u čist luksuz.

Istinsko i dugotrajno luksuzno iskustvo sa Rolls Royce Phantom modelom dovelo nas je do degustacije vina u Panonhalmi. Posebno iskustvo vožnje na zadnjem sedištu ove limuzine, sa mini frižiderom gde nas je dočekao ohlađen šampanjac i dve elegantne čaše od kristala, uz omiljeni film na pop-out ekranima, dočarao nam je osećaj udobnosti, elegancije i komfora. Imali smo utisak da je uživanje u pejzažima i tišini motora, uz masažere koji su nas opuštali u toku višesatne vožnje, možda bolje i od letenja u private jet-u.

Nakon vinske pauze, nastavili smo sa epskom vožnjom od Budimpešte do Praga u mističnom RR Ghost-u, koji nas je do Brna dovezao u glamuroznom stilu. Ovaj mračni vitez je savršen za one koji uživaju dok sami upravljaju i krstare putevima, onoliko koliko uživaju i dok ih neko drugi vozi. Zadivljeni smo i jednom i drugom varijantom, jer smo oboje imali priliku da uživamo za volanom u neverovatnim performansama, kao i komforu na zadnjem sedištu.

U Brnu, ispred Low-Beer Vile iz 1903.godine, dobili smo priliku da uživamo u neverovatnim specijalitetima, sa pogledom na ovo veličanstveno zdanje, kao i na modernu Tugendhat Villa iz 1930. godine, koja je nastala je kao delo Ludvija Miesa van der Rohe. Bili smo oduševljeni vizijom ovog jedinstvenog majstora svog zanata, koji je modernizovao pristup dizajnu i ekspresiji u arhitekturi, koja se i dan danas primenjuje. Tugendhat Villa nalazi se na UNESCO listi svetske baštine.

Finalnu avanturu od Brna do Praga iskusili smo u RR Cullinan-u, koji nas je ponovo uverio zašto nosi naziv po najvećem dijamantu na svetu. Cullinanom, prvim 4x4 modelom kompanije Rolls Royce, upravljali smo veoma jednostavno, a sve nesavršenosti i ispupčenja na drumu nismo ni osetili. Prelazili smo u miru i komforu preko kaldrme do bašte hotela Four Season Prague, gde smo isprobali najbolje stolice, koje su se otvorile klikom na dugme u gepeku, odakle smo uživali u pogledu na reku Vltavu i Karlov most.

Cullinan je „brušeni dragulj“ koji je stvoren za nas, i sve vas koji uživate u životu bez limita i „znate da je sve moguće“!

OPUŠTANJE U HOTELU

FOUR SEASONS HOTEL PRAGUE

Od tačke A do tačke B nas je delilo 600 kilometara, ali ništa nije daleko kada za takvu avanturu i iskustvo vožnje odaberete elegantni Rols Rojs, i kada vas prati sjajna ekipa ljubitelja ovog brenda.

Nakon ekstravagantne vožnje, u kojoj su se smenjivali RR Phantom, RR Ghost, i RR Cullinan u Prag stižemo sa osećajem da smo prave zvezde. Na samom ulazu hotela Four Seasons Prague, koji je idealno smešten na obali reke Vltave, blizu Starog grada, dočekuju nas vrlo otmeno i sa stilom. Uslužuju nas koktelom dobrodošlice u restoranu na krovu, sa predivnim pogledom na rečnu obalu, zamak i čuveni Karlov most. Mnoge znamenitosti koje su nastale pod uticajem romantizma, gotike, renesanse i baroka, crkve i istorijski trgovi ovog grada, neizmerno doprinose njegovom šarmu, koji je praktično nemoguće ugasiti. Zbog toga ga često nazivaju i “grad stotinu tornjeva”. Four Seasons Hotel Prague se sastoji od četiri objekta inspirisanih različitim stilovima, toliko bogatim detaljima u enterijeru, da nam se činilo da smo zalutali u bajku. Mermerni podovi, zasvođeni prolazi, starinske litografije Praga, modernističke slike, skulpture i komadi kreirani od stakla, jasno su nam dočarali zašto je po njima ova zemlja svetski poznata.

Italijanski restoran CottoCrudo, nas je prve večeri fascinirao sjajnim specijalitetima uz impresivnu vinsku kartu, prijatnu atmosferu i fenomenalne goste sa kojima smo imali priliku da uživamo.

Sutradan smo nakon doručka sa pogledom na reku, doživeli Prag iz novog ugla, uz šampanjac sa brodića kojim smo krstarili Vltavom, nakon čega nas je čekalo autentično i tradicionalno evropsko wellness opuštanje u AVA Spa centru. Estetika ovog spa centra okarakterisana je elementima iz istorijskih hotelskih građevina, zajedno sa zasvođenim plafonima, pločicama i grafikama. Kada se radi o tretmanima, na raspolaganju smo imali tretmane poput Karlovy Vary Inspiration, Golden Ritual i La Boheme, ali smo se mi, naravno, odlučili za Prague Romance for Two.

Na kraju naše Epic avanture, uz Rols Rojs i Four Seasons, bolji provod i relaksaciju za vikend nismo mogli da odaberemo, bar ne u ovom trenutku. Sledeća je sigurno neka egzotična destinacija ☺

Kako vi zamišljate svoju vikend avanturu?

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group