Zadivljujuća kolekcija superautomobila australijskog milijardera konstantno raste

Tokom nekoliko poslednjih godina, australijski biznismen i milijarder imena Lorens Eskalante, gradio je jednu od najvećih i najzadivljujućih kolekcija modernih superautomobila i hiperautomobila na svetu...

Po prvi put, ova kolekcija je predstavljena u celosti i definitivno je daleko više zadivljujuća nego što se to smatralo ranije. Za one koji ne znaju, Eskalante je većinu svog novca stekao kao osnivač i izvršni direktor Virtual Gaming Worlds brenda, koji vodi brojne kockarske igre u stilu kazina. Njegovo bogatstvo katapultiralo se u nebo tokom poslednje pandemije i ovaj čovek trenutno je teži od tri milijarde dolara. Eskalante živi u Pertu i pre oko dve ipo godine krenuo je da gradi svoju kolekciju.

U video klipu, jedan od njegovih prijatelja otkriva da se u ovo vreme prošle godine Eskalanteova kolekcija sastojala od 49 automobila, dok ih on sada u svom vlasništvu poseduje oko 120, čekajući na isporuku još oko sedamdeset vozila tokom sledeće godine. Za razliku od brojnih drugih kolekcionara, Eskalante ne drži svoje modele u garaži ili u nekim skladištima i umesto toga on često vozi svaki od njih i pruža mogućnost svojim prijateljima da rade isto.

Sveukupno, kolekcija ovog čoveka vredi preko sto miliona, dok je jedan od najistaknutijih njenih dodataka u prethodnih nekoliko meseci bio Aston Martin Valkyrie AMR Pro, jedini primerak ove mašine u Australiji. On takođe poseduje par McLaren Elva, uključujući jedan sa kompletno izloženim ugljeničnim vlaknima. Milijarder je nedavno dobio isporuku Mercedes-Benz SLR McLaren HDK modela, a takođe se trka sa Lamborghini Essenza SCV12 i Ferrari FXX K Evo automobilima u slobodno vreme.

Ostali istaknuti primerci uključuju Lamborghini Countach LPI 800-4, Bugatti Chiron Super Sport, McLaren P1, Ferrari Daytona SP3 i Bugatti Bolide modele, koji su poručeni i biće registrovani za uličnu upotrebu, uprkos tome što je francuska kompanija razvila svoj automobil kao isključivo trkačko čudovište.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group