Doktor dokazao da maska sprečava prenošenje korone

Kako bi jednom zauvek sprečio polemisanje oko toga da li maska sprečava prenošenje virusa, jedan doktor je odradio eksperiment koji to pokazuje...

Doktor Dejvis iz Amerike je odlučio da dokaže da su maske najefektivniji način borbe protiv pandemije Covid-19 virusa i to je dokazao na vrlo jednostavan način. On je uzeo 8 petrijevih posuda i spremio se za sledeći eksperiment.

On je uzeo dva suda, a zatim u oba kinuo, ali kada je kijao u drugi tada je nosio masku. Zatim je sličnu stvar uradio sa preostalih 6 sudova, gde je pevao jedan minut, pričao jedan minut i kašljao dva puta.

Rezultati kojie je dobio bili su šokantni.

Na slici ispod ćete videti sa leve strane rezultate koji se  dobijaju kada se ne nosi maska, a desno rezultate kada se nosi maska.

 

Kao što možete videti, maska drastično sprečava širenje zaraze i prenošenje bakterija na druge predmete, što nam jasno govori da je ona glavno oružije u borbi portiv korone. Ne zaboravite, nosite masku i pridržavajte se propisa o distanci i higijeni, jer je to jedini način da se izborite sa ovim virusom.

Foto:Al Jazeera

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group